Najstarija osoba na svijetu otkriva šta je najbitnije za dug život - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najstarija osoba na svijetu otkriva šta je najbitnije za dug život

Japanka Kane Tanaka koja ima 116 godina, voli matematiku i smatra da joj je upravo sada najbolji trenutak u životu, proglašena je za najstariju osobu na svijetu, saopštili su juče predstavnici Ginisove knjige rekorda.

Kane Tanaka je rođena 2. januara 1903 godine, kada su braća Orvil i Vilbur Rajt imali prvi uspešni motorizovani let u istoriji.

Taj datum se smatra početkom moderne avijacije. Njen zvanični ulazak u Ginisovu knjigu rekorda obeležen je u staračkom domu u Fukuoaki, na zapadu Japana.

Ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Soićiro Takašima. Kane se 1922. godine udala za Hideo Tanaku. Rodila je četvoro dece i još jedno je usvojila kasnje.

Japanka se često budi oko 6.00 ujutro, a posle podne bavi se matematikom ili praktikuje kaligrafiju.

Japanci su poznati po dugovečnosti. Điroemon Kimura, koji je preminuo u junu 2013. godine, imao je 116 godina i dugo je imao titulu najstarijeg muškarca na svetu.

Posle njega je tu titulu preuzeo takođe Japanac Masazo Nonaka koji je imao 113 godina, a preminuo je u januaru ove godine. Prema predstavnicima Ginisa, rekord u dugovečnosti mora da bude zvanično potvrđen.

Izvor: Beta

Danas objavljeno

Prvi hotel u svemiru trebao bi biti otvoren 2027. godine

V.R.

Traže 600 miliona $ odštete: D&G podnio tužbu protiv dva američka modna blogera

V.R.

Ćerka Rudija Džulijanija: Trojke su me učinile boljom osobom

V.R.

Ostavite komentar