Najstarija gamerica na YouTubeu ima 90 godina i svjetska je rekorderka - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najstarija gamerica na YouTubeu ima 90 godina i svjetska je rekorderka

Gunnessova knjiga bizarnih rekorda odnedavno je bogatija za još jedan – onaj za najstarijeg aktivnog youtubera koji se bavi videoigrama

Gunnessova knjiga bizarnih rekorda odnedavno je bogatija za još jedan – onaj za najstarijeg aktivnog youtubera koji se bavi videoigrama. Nova rekorderka je Hamako Mori iz Japana, koja je sa svojih 90 godina i dalje prilično živahna i prpošna. Na YouTubeu ima 322 hiljada pretplatnika, a videi njezinog igranja bilježe po nekoliko desetaka, pa čak i stotina hiljada pregleda. Time je zadovoljila kriterije Guinnessove knjige i postala i službeno najstarija youtuberica-gamerica na svijetu.

Kanal Gamer Grandma aktivan je već oko pet godina, a bakica Mori dnevno, kaže, provede tri ili više sata u virtualnom okruženju tamaneći protivnike, u čemu poprilično uživa. Živi s porodicom u mjestu Chiba, jugoistočno od Tokija, a videoigrama se zabavlja već 40-ak godina – “karijeru” je počela još 1981. na konzoli Cassette Vision, na kojoj su se tada igrala njezina djeca.

Baka gamerica

Danas, iako igra svakog dana, njen 43-godišnji unuk snima je nekoliko puta mjesečno, te potom snimke igranja objavljuje na YouTubeu. Bakica napominje i kako redovito održava formu prstiju raznim vježbama, a sve kako bi mogla biti što agilnija s kontrolerom u ruci.

Bakicu u akciji, u igri Resident Evil 3 Remake možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Osim te igra, u posljednjih se pet godina okušala i u Final Fantasyju 7, CoD Modern Warfareu, Borderlandsu 3 i sličnim popularnim naslovima. Trenutno ipak kao omiljene igre izdvaja serijal Grand Theft Auto te Elder Scrolls V: Skyrim.

Avaz

Danas objavljeno

Najveći glečer na svijetu više ne postoji: Bio je težak milijardu tona, razbio se na nekoliko dijelova

V.R.

Javila se starleta koja je uništila vjeridbu Džej Lo i Aleksa

V.R.

O Depovoj propasti se snimaju tri dokumentarca!

V.R.

Ostavite komentar