Najsnažniji Triumph ikada već rasprodat u Sjevernoj Americi - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Najsnažniji Triumph ikada već rasprodat u Sjevernoj Americi

Početkom godine, najveći proizvođač motocikala u Velikoj Britaniji najavio je lansiranje Rocket 3 TFC motocikla, opremljenog najvećim agregatom trenutno dostupnim na tržištu.

Početkom godine, najveći proizvođač motocikala u Velikoj Britaniji najavio je lansiranje Rocket 3 TFC motocikla, opremljenog najvećim agregatom trenutno dostupnim na tržištu.

Prošlo je samo nekoliko meseci od najave ove mašine, a Triumph je već saopštio da je čitav kontigent namenjen severnoameričkom tržištu već rasprodat.


Doduše, broj motocikala rezervisanih za kontinent uopšte nije toliko veliki, jer je samo 750 jedinica spremno za transport preko okeana. Ali s obzirom na to da performanse u to vreme nisu bile poznate u celosti, činjenica da je model rasprodat je impresivna.


“Odziv kupaca na ovaj ultra-ekskluzivni, ultra-premijum motocikl je bio neverovatan, a narudžbine su počele da pristižu sa svih strana sveta odmah nakon predstavljanja u januaru”, navodi Triumph u saopštenju.


„Na severnoameričkom tržištu videli smo izuzetno veliko interesovanje, a potražnja je veoma brzo prevazišla broj dostupnih primeraka.”

Triumph je takođe saopštio da je odrađena finalna homologacija i da su podaci o performansama mašine sada definitivno poznata: agregat od 2.500 kubika razvija 180 KS na 7.000 o / min, uz obrtni moment od 226 Nm na 4.000 o / min. Ovi brojevi čine Rocket 3 najnažnijim proizvodnim modeloma koji je Triumph ikada napravio.

Rocket 3 je 44 kg lakši u odnosu na prethodnu generaciju, sa ukupnom težinom od 290 kg, što znači da će i te kako biti uzbudljiv za vožnju.

Što se vizuelnog aspekta tiče, Rocket 3 je poboljšan dodatkom LED fara i karoserijom od ugljeničnih vlakana. Tu je i novi set TFT instrumenata, ABS i kontrola proklizavanja, četiri moda vožnje i Shift Assist sistem.

Početna cena verzije za američko tržište je 29.000 dolara (oko 25.700 evra).

Izvor: Moto-berza.com

Danas objavljeno

Maserati GranTurismo Folgore: šta se desi kada luksuzni sportski automobili postanu električni

Vanja A

Tesla u Berlinu već pravi 2.000 automobila sedmično

Vanja A

Rijetka Lancia Delta se prodaje za astronomsku cijenu

Vanja A

Ostavite komentar