Najskuplji SUV na svijetu nije ni Rolls Royce, a ni Lamborghini - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Najskuplji SUV na svijetu nije ni Rolls Royce, a ni Lamborghini

Startna cena SUV modela Karlmann King iznosi 1,8 miliona dolara, a u zavisnosti od želja kupca, može da dostigne i 3,8 miliona.

Za one koji žele ekskluzivan i superluksuzan SUV i kojima nije problem da izdvoje višemelionsku sumu za kupvovinu automobila, rešenje bi mogao da bude Karlmann King. Ako ste mislili da su SUV automobili kao što su Rolls Royce Cullinan ili Lamborghini Urus izuzetno skupa, šta onda reći za ovaj model čija početna cena iznosi blizu 2 miliona dolara?

Oblikovan poput oklopnog stelt vozila, Karlmann King kao mehaničku osnovu koristi šasiju kamioneta Ford F-550. Dizajn spoljašnjosti potpisuje Italijan Luciano D’Ambrosio, koji je sa vozačeve strane SUV-a predvideo samo jedna vrata, dok putnici na zadnja sedišta mogu da uđu samo sa desne strane vozila.

Luksuzan enterijer sa brojnim pogodnostima, kao što su aparat za kafu ili frižider za šampanjac, podseća na unutrašnjosti nekog Rolls Royce automobila, pogotovo kada je reč o “zvezdanom nebu” u krovu sa brojnim LED sijalicama.

Za pogon je upotrebljen Fordov 6.8-litarski V10 sa 400 “konja”, uparen sa 6-brzinskim automatikom. Maksimalna brzina iznosi 220 km/h, a ako se odabere blindirana opcija teška skoro 6 tona, vozilo ne može da se kreće brže od 140 km/h.

Danas objavljeno

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Električna Škoda Octavia stiže 2023.

Zeljka

Prvi Yugo sklopljen je u Torinu, da bi tokom testiranja u Jugoslaviji prešao 100.000 km

Zeljka

Ostavite komentar