Najskuplji Porsche 928 ikada - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Najskuplji Porsche 928 ikada

Porsche 928 u dobrom stanju može se naći već za 20.000 eura, što nije previše za ljubitelje.

Razlog: kupe iz Zuffenhausena sa prednjim V8 motorom iz 1970-ih i 1980-ih, istini za volju, nikada nije dostigao kultni status modela 911.

Ne u vreme proizvodnje, već i kasnije.

Photo: Porsche

Međutim, ova činjenica mogla bi promijeniti sve: kopija koju je Tom Kruz vozio 1983. u filmu “Risky Business” na aukciji Barrett-Jackson u Hjustonu upravo je prodata za 1.980.000 dolara.

Istovremeno, to je svetski rekord za jednog 928 plaćenih za ovu, raniju seriju iz 1979. godine.

Činilo se da je neko spreman da plati onoliko koliko je potrebno za ovaj automobil sa filmom koji je vozio Tom Kruz, jedan od tri koji su korišćeni u snimanju filma, ali upravo se ta kopija koristi u kultnoj sceni jurnjave u filmu. Cruisocina rečenica ostaje poznata nakon što je dobro uplašio svoje prijatelje u poteri – “Porsche, nema zamene”, ili nema zamene za Porsche …

Poslovni direktor Pol Brikmen rekao je u jednom intervjuu da je upravo on izabrao Porsche 928 za heroja filma jer mu je 911 bio previše uobičajen. Nakon uloge u filmu, automobil je bio uskladišten u garaži i bio je deo privatne kolekcije.

Baret-Džekson nije otkrio ko je toliko platio film 928, koji je prodat po daleko višoj ceni od očekivane, bez obzira na to što je povezan sa svetom filma i holivudskom superzvezdom …

B92.

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar