Najskuplji kamper na svijetu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Najskuplji kamper na svijetu

Niko ga neće moći optužiti da je lijep izvana, ali kamper austrijske kompanije Marchi Mobile je vjerovatno najskuplji. Monstrum težak 28 tona, nastao na šasiji kamiona (Volvo, 600 KS) košta oko 2,5 miliona evra. Sve, naravno, ovisi o opcijama i uređenju, pa može biti i skuplji. Nazvan je eleMMent Palazzo,…

Niko ga neće moći optužiti da je lijep izvana, ali kamper austrijske kompanije Marchi Mobile je vjerovatno najskuplji. Monstrum težak 28 tona, nastao na šasiji kamiona (Volvo, 600 KS) košta oko 2,5 miliona evra.

Sve, naravno, ovisi o opcijama i uređenju, pa može biti i skuplji. Nazvan je eleMMent Palazzo, a dizajnirao ga je Luiđi Kolani, začetnik takozvanog biodinamičkog industrijskog dizajna.

Ukupno je 66 kvadrata prostora, sve odiše luksuzom, a na vrhu je čak i salon na otvorenom, koji će iskočiti kada vlasnik to poželi i uključi tu opciju.

Kolani se hvali iznimno niskom potrošnjom za ovakav tip vozila, a razlog je aerodinamičan dizajn karoserije. Kokpit je izrađen od karbonskih vlakana, a Kolani kaže da vozač ima najbolji pogled i pregled situacije u poređenju s bilo kojim drugim vozilom.

(HAK Revija)

Danas objavljeno

Potrošnja koju pokazuje putni računar nije tačna

V.R.

Red Bull F1, Lamborghini Huracan i Nissan GT-R

V.R.

Automatski mjenjači: Da li treba povući ručnu prije isključivanja automobila?

V.R.

Ostavite komentar