Najskuplji božićni džemper na svijetu košta kao nov auto - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najskuplji božićni džemper na svijetu košta kao nov auto

Na našim prostorima ali i i šire na Balkanu je stigao trend sa Zapada nošenje džempera sa novogodišnjim motivima.

Tako je ove godine u Velikoj Britanji na tržištu se pojavio najskuplji božićni ali i novogodišnji džemper na svijetu.

Ovaj trend nođenja novogodišnjih džempera. star je više od 20 godina,

Umjetnik sa sjedištem u Londonu Aidan Liban (33) potrošio je svoju ušteđevinu na kreiranje luksuzne odjeće odnosno novogodišnjeg džempera , za koju je trebalo više od šest mjeseci, u pokušaju da prikupi sredstva za NHS.

Ideja mu je pala na pamet tokom zatvaranja 2020. kada je živio sam i radio pola radnog vremena kao ključni radnik u dobrotvornoj organizaciji i započeo je projekat prošlog decembra.

Uprkos svom teškom radu u pronalaženju tkanina i materijala, Ejdan se našao u trci sa vremenom da bi komad bio spreman za prodaju tokom praznične sezone – završio ga je tek u novembru 2021.

Tako je najskuplji božićni i novogodišnji džemper na svoketu koji je optočen dijamantima i zlatom pušten je na prodaju za nevkerovatnih 35.000 evra, piše DailyMail.

Džemper, čija je izrada koštala 7 hiljada funti, može se pohvaliti dizajnom irvasa ukrašenim srebrnim zvijezdama optočenim dijamantima, 24-karatnim zlatnim koncima, italijanskom svilenom postavom i prekriven je hiljadama Svarovski kristala.

Predstavljen najskuplji džemper svih vremena (FOTO) | Tuzlanski.ba

Svila od 24 karata je naručena u specijalizovanoj francuskoj radnji, koštala je 300 funti, dok su Svarovski kristali iz 2.000. koštali 1.000 funti, a italijanska svilena podstava u tamnoplavoj boji je samo preko 200 funti.

150 dijamanata, koji krase srebrne zvijezde blizu kragne džempera, kupljeno je od stručnjaka iz Haton Gardena i koštaju oko 5.000 funti.

Nakon što je proveo 3.000 sati na ručoj izradi ovoh najskupljeg božićnog džempera Ejdan, koji takođe radi i kao stilista slavnih, nada se da će prodati džemper za petocifreni broj i planira da donira dio novca.

“Imao sam viziju i ostvario sam je! Želio sam da stvorim nešto veličanstveno i privlačnom što sam i učinio”, rekao je Ejdan.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Tu su protjerivali članove kraljevske porodice: Skrivena tajna Istanbula

Zeljka

Britanija, niko se ne javlja za loto milione

Zeljka

Orke love i ubijaju najvećeg morskog predatora – bijelu ajkulu

Zeljka

Ostavite komentar