NAJPOZNATIJI POLIGRAFISTA se oglasio o Lečiću: Evo šta kaže o njegovim rezultatima sa detektora LAŽI - BIGportal.ba
Ex Yu

NAJPOZNATIJI POLIGRAFISTA se oglasio o Lečiću: Evo šta kaže o njegovim rezultatima sa detektora LAŽI

Iako je poligraf samo indicija za policiju, a ne dokaz na sudu, on može biti od izuzetne važnosti ukoliko nema dovoljno dokaza

Poligrafista Nikola Novak je u intervjuu za TvIn otkrio da li se poligraf može prevariti, ko ne može biti podvrgnut ovakvom testiranju i kakvo je njegovo mišljenje o aktuelnom slučaju Lečić.

Poligraf je instrument koji beleži fiziološke reakcije u organizmu, tj. one koje nisu pod uticajem centralnog nervnog sistema, a na njih je nemoguće uticati, objašnjava Novak.

ako je poligraf samo indicija za policiju, a ne dokaz na sudu, on može biti od izuzetne važnosti ukoliko nema dovoljno dokaza.

Šizofrene osobe i one koje nemaju dodira sa stvarnošću se ne mogu poligrafski testirati, kao ni epileptičari i trudnice. Svi otali, uključujući sociopate i psihopate, mogu, dodaje sagovornik.

Sagovornik kaže da je u Egiptu glumcima zabranjeno da svedoče, jer se smatraju za profesionalne lažove, ali dodaje da čak i najboljom glumom poligraf ne može biti prevaren, ali je izuzetno važno da se ispitivanje obavi krajnje objektivno.

Objektiv.

Danas objavljeno

Ella Dvornik u mukama zbog kredita

Vanja A

Novi detalji pljačke doma Severine Kojić: “Razbojnici su imali albanski naglasak”

Zeljka

Lanu Jurčević kritizirali zbog kilaže, ona im odgovorila: “Vidim ovdje ozbiljan problem”

Vanja A

Ostavite komentar