Najpopularniji kamionet na svijetu slavi jubilej: 40.000.000! - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Najpopularniji kamionet na svijetu slavi jubilej: 40.000.000!

U Dirbornu je napravljen 40-milioniti Ford F-serije za američko tržište.

Jubilarni primerak, Ford F-150 Tremor, sišao je sa proizvodne trake u fabrici u Mičigenu i uskoro će se zaputiti ka svom vlasniku u Teksasu.

Do broja od 40 miliona F-serija stigla je nakon 75 godina prisustva na američkom tržištu, s obzirom da su Fordovi kamioneti sa ovom oznakom počeli da se izrađuju davne 1947.

Foto: Ford promo

Koliko je ovaj podatak impersivan, pokazuje i statistika prema kojoj je Ford u poslednjih sedam i po decenija u proseku godišnje sklapao preko pola miliona kamioneta F-serije, preciznije 533.333 primerka.

Naravno, to je previše pojednostavljen pogled na stvari s obzirom da je F-serija postala najprodavaniji kamionet u Americi tek 1977. godine.

Ford tu titulu drži već 45 godina, a ako se posmatraju i putnički automobili F-serija je najprodavanije vozilo u Americi već 40 godina zaredom.

Foto: Ford promo

Prošle godine je u Sjedinjenim Državama prodato 726.004 ovih vozila. To je 156.616 primeraka više od najjačeg konkurenta Rama.

Ford se nada da će se trend nastaviti sa novim verzijama kao što su F-150 Lightning i F-150 Raptor R. Oni će pokriti veoma različite grupacije potrošača, jer je prvi model električni, dok drugi ispod haube ima moćni V8.

B92.

Danas objavljeno

Koliko je vremena potrebno da se ukrade Tesla? VIDEO

Vanja A

Hyundai ukida Sonatu?

Vanja A

Šta raditi dok čekate da vam se napuni električni automobil?

Vanja A

Ostavite komentar