"Najplaćeniji igrač Zvezde prima 500.000 evra, rivali imaju i skuplje" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Najplaćeniji igrač Zvezde prima 500.000 evra, rivali imaju i skuplje”

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović u obraćanju medijima osvrnuo se i na informacije o finansiranju večitih rivala koje je obelodanio Siniša Mali.

On je poručio i da nisu tačne informacija da Zvezda u svojim redovima ima najplaćenije igrače.

Najplaćeniji igrač u Zvezdi je sa 500.000 evra, a ako pogledate rivale, mislim da oni imaju i skuplje igrače“, izjavio je Čović.

Potom je pričao o podacima koje je ranije tokom dana izneo Ministar finansija Siniša Mali.

Naše cifre se potpuno slažu. To je 1,621 milijarde. Košarkaški klub Crvena zvezda je dobila više od Partizana. Mi još nismo dobili 376 miliona, a tih 376 je nešto što je projektovani prihod za sezonu 2019/20. To nismo dobili. Sada idu čuvene Čovićeve eksel tabele. Tačno smo dobili, zaključno sa 26. septembrom, 1.589 milijardi dinara.

Drugi razlog razlike je taj što je Crvena zvezda napravila faktoring sa nekoliko ugovora koji tek dospevaju u sezonama 20/21. Sa nekoliko državnih sponzora. Nije tačno da smo dobili više, nego smo napravili. Mi imamo Telekom, ali imaju i oni. Prosečno smo trošli 689 miliona dinara ili 5 miliona 890 hiljada evra. Računam od 2011/2012. Od državnih preduzeća smo dobijali 116 miliona prosečno. Od budžeta grada prosek, 45 miliona dinara. Od naših obaveza prema Pioniru i Areni, prosečno smo trošili 15 miliona donara. Ovo je sve od sezone 11/12. Za poreze i doprinose smo dobili 612 hiljada evra“, poručio je Čović.

On je dodao i sledeće:

Od 2014. do 2019. kod nas funkcioniše sve preko računa. Kontroliše nas domaća revizija. Od ove godine u Evroligi ne možete da se takmičite ako ne poštujete fer-plej. Ništa nije počelo 2014, niti se zavrsava 2019. Od 2008 do 2013, dobili smo 56 miliona dinara samo od grada Beograda. Partizan je dobio 163 miliona. 2010. i 2009. nismo ništa dobili. Nas prosečan bidzet je 5 miliona od 2011, a drzava ucestvuje sa 20 odsto po sezoni.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović saopštio je da je sa trenerom Milanom Tomićem sporazumno raskinuta saradnja.

Tokom dana pojavila se informacija da je Tomić podneo ostavku, što je Čović na konferenciji za medije i potvrdio rekavši da se “ništa neobično nije dogodilo”.

Milan Tomić se sporazmuno rastao sa Zvezdom, u prijateljskim odnosima. Milan je osvojio tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu.”

Nista neobično se nije dogodilo. Na obostranu inicijativu smo došli do ovoga. Klub je pod velikim pritiskom, stalnim patološkim primedbama. Stalno mora da se priča o ciframa, da se laže o ciframa.. Imali smo sa Milanom konsultativne analize. U poslovima nema ubeđivanja, zajednički se analizira“, izjavio je Čović.

Kada su ga pitali ko će voditi ekipu na meču Evrolige sa Barselonom, prvi čovek crveno-belih je dao zanimjiv nagoveštaj .

Dogovorićemo se ko će vodeti ekipu. Imam nameru da ubedim Pešića da ostane ovde u Beogradu, a ne da se vraća tamo. Kari je moj veliki drug i prijatelj. Pitaćemo i Karija“, poručio je Čović.

Finansije mogu biti restriktivan faktor pri izboru Tomićevog naslednika.

Nemamo para da damo treneru 500.000 ili 600.000 evra. Ima tu velika nepravda. Zvezda je dovela mladog trenera Alimpijevića. Taj Dušan je mlad trener imao 11 pobeda u Evroligi. Pobedio je Real, Valensiju… igrao je finala ABA lige… Mi nemamo para da plaćamo 500 ili 600.000 evra. Mi te pare nemamo. Zagovornici smo da se mladim trenerima daje šansa. Kada se malo bolje pogleda, Srbija ostaje bez trenera”, smatra Čović.

Pomenut je i trener FMP-a Vlad Jovanović.

Analiziramo sve. Ko god dođe dobiće podršku. Niko nije planirao da će se ovo dogoditi, ali to je sport.”

On je pričao i o ekipi i povredama igrača.

Dobra je selekcija. Nisam razmisljao o otkazima. Imamo odakle da povučemo igrače ako nam bude negde zafalilo. Derik Braun ima zdravstnih problema, nadamo se da će biti spreman za 20 dana. Takođe i Kuzmić se nadamo da će biti spreman za 10 do 20 dana“, zaključio je predsednik Crvene zvezde.

Danas objavljeno

Vlahović bi da ostane, a Fiorentina da ga pusti

Vanja A

Sabalenka se namučila, bivša šampionka ispala iz Melburna

Vanja A

Tijafo i De Minor u drugom kolu

Vanja A

Ostavite komentar