Najnoviji koronavirus u Kini - evropskog porijekla - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Najnoviji koronavirus u Kini – evropskog porijekla

Poreklo Covida19 koji je uzrocnik najnovijeg sirenja zaraze u kineskom glavnom gradu Pekingu, je evropsko”, potvrdila je strucnjak SZO dr Maria van Kherkova.

Na redovnoj konferenicji za stampu ona je izjavila da je SZO dobila nekoliko sekvenci genoma koronavirusa iz Pekinga i da je potvrđeno njihovo “evropsko poreklo”.

“Nova epidemija ne znači da se radi o drugom valu koronavirusa”, rekao je direktor SZO za vanredne situacije, Majk Rajan (Mike Ryan).

Po njegovim recima ako dođe do izbijanja novog zarista mora se odmah reagovati da bi se izbegao povratak na restriktivne mere zatvaranja.

Rajan je naglasio da bi svaka zemlja mogla imati sada drugi vrhunac zaraze koronavirusom, a zatim da se moze ocekivati i drugi val na jesen. Mogu se dogoditi obe pojave, pojasnio je.

“Da biste držali pod kontrolom sirenje Covida 19, neophodno je pratiti brojeve: broj zarzenih i situaciju u zdravstvenim ustanovama. Ako su bolnice ponovo pretrpane, u opasnosti, mora se brzo delovati da se ne bi našli u situaciji kao na vrhuncu pandemije ”, upozorio je Majk Rajan.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Ruski radari identifikovali vazdušne mete, dignuti “Suhoji”

M.

Kalifornija: Vanredno, izdato upozorenje građanima – “štedite vodu”

M.

Parlament danas o Inckovom zahtjevu za vraćanje povelja

M.

Ostavite komentar