Najnoviji Apple patent pokazuje Touch ID senzor ispod ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Najnoviji Apple patent pokazuje Touch ID senzor ispod ekrana

Tokom prethodnih nekoliko godina, Apple je polako odbacivao Touch ID senzor otiska prsta sa iPhone-a i zamenio ga je Face ID opcijom. Touch ID, međutim, možda neće izostajati dugo sa iPhone modela, jer je Apple-u odobren patent za Touch ID senzor ispod ekrana.

Apple će nastaviti da radi i sa Face ID i Touch ID opcijama za biometrijsku sigurnost. Najnoviji Apple patent pokazuje da Touch ID za očitavanje otisaka prsta koristi senzore koji su smešteni ispod displeja, te da ne koristi capacitivne senzore dodira. Trenutno, MacBook 13, 15 i MacBook Air implementiraju kapacitivni Touch ID, dok noviji 16-inčni MacBook Pro već koristi optičke senzore.

Patent ilustruje da se Touch ID koristi na touchscreenu telefona kako bi se ostvario pristup uređaju. Tehnologija koristi sloj optičkih senzora ispod displej sloja i dielektrični sloj preko.

Ovo je prvi konkretan znak da Apple radi na tome da vrati Touch ID u iPhone, ali nije poznato kada kompanija planira da implementira ovaj novi sistem u svoje telefone.

Izvor: PatentlyApple

Danas objavljeno

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

Vanja A

Istražuju se tvrdnje o curenju telefonskih brojeva WhatsApp korisnika

Vanja A

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Vanja A

Ostavite komentar