5. Jula 2019.

Najnovije Sony PlayStation 5 glasine sugerišu AMD Radeon Navi i Rizen tehnologiju, 2TB SSD?

Big Portal

Kompanija Sony je već otkrila dosta toga o svojoj predstojećoj konzoli PlayStation 5, više od godinu dana prije zvanične objave. U aprilskom intervjuu, Sony je otkrio da će PS5 imati 7nm AMD Ryzen 3000 procesor, zajedno sa 7nm Radeon Navi GPU-om. Takođe smo bili upoznati sa činjenicom da će se za skladištenje igara koristiti ultrabrzi SSD.

Sada, sveže procurele informacije sugerišu još specifičnije informacije o hardveru koji će se nalaziti unutar PS5 konzole. Navedene informacije je potrebno uzeti sa dozom rezerve, iako nije nemoguće da se ovi navodi i obistine.

Za početak, tvrdi se da će konzola imato Ryzen 3000 procesor sa osam jezgara i 16 threadova, koji radi na 3.2GHz. Radeon Navi-zasnovani GPU navodno imao ukupno 72 CU (navodno u dual-36 Compute Unit sistemu), 64 shadera po CU, takt brzine od 1.55GHz i 16GB ili 24GB GDDR6 memorije. Nakon svega rečenog, imamo oko 14.2 TFLOPS računskih performansi iz ovog GPU-a, koji podržava hardverski ray tracing.

Kada je u pitanju SSD, istaknuto je da će sistemi dolaziti sa 2TB od starta, što bi trebalo da bude relativno dobra količina skladišta za mnoge igrače. Sony je ranije izjavio da još nismo videli nijedan SSD iz potrošačkog segmenta koji nudi performanse koje ima PS5, tako da je sasvim moguće da konzola može da koristi PCIe 4.0 interfejs.

Sony je već potvrdio da će konzola podržavati 120Hz izlaz za 4K za igre, a postoji i podrška za 8K rezoluciju, što će verovatno biti rezervisano za video / streaming, a ne za igranje.

Izvor: HotHardware

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare