Najnovije istraživanje: Nije potvrđeno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Najnovije istraživanje: Nije potvrđeno

U naučnom časopisu Lanset obajvljenanajnovija studija o veoma zaraznoj varijanti koronavirusa, nastaloj u Velikoj Britaniji, tzv. britanskom soju.

Iako su do sada stručnjaci tvrdili da je reč o opasnijoj varijanti koronavirusa, prema najnovijim istraivanjima britanska varijanta, ne izaziva teše forme kovida-19 koje obavezno zahtevaju hospitalizaciju ili se završavaju smrću.

Studijom je obuhvaćena grupa od 496 kovid pacijenata koji su primljeni u britanske bolnice u novembru i decembru prošle godine i njihovo stanje je analizirano u komparativnoj studiji sa obolelima od drugih varijanti korone, prenosi Rojters.

Rezultati studije pokazuju da kod zaraženih sojem B.1.1.7. nije potvrđen veći rizik od teške kliničke slike i smrtnog ishoda nego kod drugih sojeva.

Britanska varijanta korona virusa poznata kao B.1.1.7. prvi put je otkrivena krajem prošle godine u Velikoj Britaniji i ubrzo je postala najrasprostranjenija u SAD, potvrdjeno je u Centru za kontrolu bolesti i pevenciju SAD, navodi Rojters.

Danas objavljeno

Devojčica ranila tri osobe u srednjoj školi u Ajdahu

M.

Ustavni sud BiH odlučio: Generalu Goranu Sariću nadoknada zbog povrede ugleda

M.

U Filmskom gradu zaplijenjeno 45 kg marihuane

M.

Ostavite komentar