31. Marta 2020.

Najmoćniji svjetski lideri razmijenili informacije o koronavirusu

Big Portal

Oni su razmenili informacije o koronavirusu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Sputnjik

“Razgovor je bio opsežan po sadržaju i dug. Razmenjene su detaljne informacije o merama koje preduzimaju naše države u okviru borbe protiv koronavirusa”, rekao je Peskov i dodao da je razgovor bio veoma konstruktivan.

Peskov je istakao i da nijedna zemlja na svetu nije bila spremna za ovakvu epidemiju koronavirusa i da, zapravo, nijedan zdravstveni sistem ne može preživeti trenutnu situaciju sa virusom korona bez ekstremnih teškoća.

Komentarišući Trampovu izjavu o ruskoj medicinskoj pomoći Sjedinjenim Američkim Državama, Peskov je rekao da se tokom razgovora govorilo o značaju međunarodne saradnje u uslovima koronavirusa.

“Ja nisam portparol predsednika Trampa. Ja sam portparol predsednika Putina. Tema je zaista bila dotaknuta, govorilo se o značaju međunarodne saradnje. Rasprava o ovoj temi će se nastaviti na radnom nivou”, objasnio je Peskov.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je na konferenciji za medije da je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama “veliki avion sa sanitetskom opremom”, a isto je učinila i Kina.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare