13. Jula 2019.

Najmanje vremena provedemo u VOŽNJI DO POSLA, ali ne štedimo gorivo u slobodno vrijeme

Big Portal

Građani Bosne i Hercegovine samo vozeći se na posao potroše sedmično 3,3 sata, što je relativno kratko, imajući u vidu da je ovo vrijeme u Hrvatskoj oko 6 sati, u Sloveniji 7,5 sati, a u Srbiji 7,83 sata.
Iako živimo u ubjeđenju da su kod nas gužve neopisive, ipak ni u regionu nije bolja situacija. Relativno kratko vrijeme koje izdvojimo na vožnju na posao je rezultat činjenice da živimo dosta bliže našim radnim mjestima nego što je to slučaj u regionu.

Vrijeme koje mi u BiH provedemo vozeći se na posao čini 45 odsto vremena koje ukupno provedemo u saobraćaju. Sedmično provedemo 7,3 sata u saobraćaju. Građani Srbije se, mimo posla, ne voze previše, jer prosječno sedmično provedu 6,7 sati u vožnji. Ovaj je prosjek u Hrvatskoj malo bolji s obzirom da građani Hrvatske potroše 8,2 sata u saobraćaju. Najduže u vožnji provedu Slovenci, vozeći se prosječno 9 sati sedmično.

Ako posmatramo kilometražu koju pređu automobilima, primjetićemo da razlike nisu prevelike. Svoje ljubimce četverotočkaše najviše štede građani Srbije, jer tokom godine pređu 12.869 km. Hrvati se voze malo duže, 13.498 km tokom godine. Građani Bosne i Hercegovine prosječno godišnje pređu 14.314 km, dok su Slovenci šampioni sa 16.276 km godišnje.
Koristeći Target Group Indeks metodologiju, jednu od rijetkih multidimenzionalnih istraživačkih metodologija, Adiko banka je u saradnji s Mediana d.o.o. provela ovo istraživanje tokom decembra 2018. na reprezentativnom utorku, na starosnoj grupi od 15 do 75 godina.

Najbolja opcija
Možda je pravo vrijeme da analizirate gdje gubite najviše vremena i probate naći najbolju opciju uštede dragocjenog vremena. Razmislite o promjeni banke. “Vrijeme je novac”, zato – ako koristite adekvatne aplikacije, a usluge i proizvode ugovarate sa onima koji se mogu prilagoditi vašem načinu života, uštedićete i vrijeme i novac.

Ukoliko cijenite svoje vrijeme, potražite banku kod koje je vrijeme valuta koja najviše vredi.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare