Najluksuznija zgrada u Majamiju dobija pistu za “leteće automobile” - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Najluksuznija zgrada u Majamiju dobija pistu za “leteće automobile”

Kada se govori o budućnosti obično se misli o dostignućima koja podrazumijevaju i velike količine novca, pa se ponekad čini da su naredne decenije rezervisane samo za bogate.

Kada se govori o budućnosti obično se misli o dostignućima koja podrazumijevaju i velike količine novca, pa se ponekad čini da su naredne decenije rezervisane samo za bogate.

Tome doprinose i priče o letećim automobilima i luksuznim zgradama, a posebno ona po kojoj najluksuznija zgrada u Majamiju dobija pistu za sletanje upravo ovakvih transportnih sredstava.

Paramount Miami Worldcenter se smatra najluksuznijom stambenom zgradom u čitavim Sjedinjenim Američkim Državama, a uskoro bi mogla da ode još dalje, budući da bi prva trebalo da dobije mesto za sletanje letećih vozila. Tako će stanari dobiti mogućnost da se na krov zgrade od šezdeset spratova spuštaju letećim vozilima, a skoro završena pista uključuje i bazen koji je funkcionalan kada nema sletanja, i koji se pretvara u pistu čim se neko leteće vozilo približi, a tako što se dno bazena podigne do površine. Planirano je da se pista završi do kraja 2019. godine, čime će najveće komercijalno gradilište u Sjedinjenim Američkim Državama još dobiti na vrednosti.

Leteća vozila su zapravo električna vozila koja imaju sposobnost vertikalnog poletanja i sletanja i koja podsećaju na helikoptere, a moći će da ponesu do četiri putnika. Različite kompanije su već dizajnirale stanice za sletanje za različite gradove, a polazna ideja je uglavnom ista, te bi svaka stanica trebalo da sadrži minimum dve piste za poletanje i pet stanica za punjenje. Paramount Miami Worldcenter stanica je nešto luksuznija, te prva koja sadrži i bazen, a verovatno zbog toga što se radi o manjoj pisti koja neće biti namenjena za sletanje javnih letećih vozila.

Izvor: Mashable

Danas objavljeno

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

Vanja A

Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra

Vanja A

Apple ima viziju da svi uređaji pune jedan drugi

Zeljka

Ostavite komentar