Najljepši pozorišni komadi ponovo na sceni banjalučkih pozorišta - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Najljepši pozorišni komadi ponovo na sceni banjalučkih pozorišta

Nakon prazničnih dana pozorišne kuće u Banjaluci vraćaju se redovnim aktivnostima, pa ljubitelje ove umjetnosti do kraja mjeseca očekuje nekoliko pozorišnih komada.

Prema repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske, u drugoj polovini januara u ovoj kući izvodiće se već dobro poznati i popularni komadi “Derviš i smrt”, “Karolina Nojber”, “Škola za žene”, “Ožalošćena porodica” i “Garsonjera”.

Predstava “Derviš i smrt” biće odigrana 21. januara u 20 časova, na Velikoj sceni, a već 22. januara ljubitelji ovog komada Meše Selimovića moći će pogledati ponovno izvođenje u isto vrijeme.

Predstava je rađena po istoimenom romanu Meše Selimovića, a radnja predstave smještena je u dva i po sata izvođenja na sceni. Pozorišni komad “Karolina Nojber” Nebojše Romčevića naći će se na daskama 25. januara, sa početkom u 20 časova, a Molijerova “Škola za žene” već 26. januara u isto vrijeme. Dobro poznata predstava Narodnog pozorišta “Ožalošćena porodica” biće odigrana 27. januara, a “Garsonjera” će svoj trenutak na sceni dobiti 28. januara, takođe u 20 časova.

Gradsko pozorište “Jazavac” će početi s radom 18. dana u tekućem mjesecu, a svoj rad će zvanično započeti predstavom “Skupština”, koja će se održati 24. januara, u 20 časova. Odmah zatim uslijediće poznate predstave “Celo telo tu me boli” sa izvođenjem 28. januara, u 20 časova, 30. januara ansambl će izvesti predstavu “Istina”, a zadnjeg dana u mjesecu biće izveden komad “Taximetar”, takođe u 20 časova.

Dječije pozorište RS mališane će obradovati već 23. januara, u 18 časova, izvođenjem predstave “Maša i medo”, a reprizu ove predstave moći će da prate sutradan u 11 časova. Na repertoaru Dječijeg pozorišta za ovaj mjesec nalazi se i predstava “Ružno pače”, za koju je planirano izvođenje 30. januara, u 18 časova, a zadnji dan u mjesecu mališanima će uljepšati predstava “Medvjedić Timotej”, koju će moći da prate od 11 časova.

Danas objavljeno

Kina oštro demantovala: “Apsolutna laž”

M.

Banjaluka bogatija za osam beba

M.

Korona posustaje: “Vraćamo se normalnim životima”

M.

Ostavite komentar