Najljepše plaže u Albaniji: Gdje se sakriti od svijeta? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najljepše plaže u Albaniji: Gdje se sakriti od svijeta?

Poslednjih godina, Albanija je postala veoma privlačna turistička destinacija za građane Bosne i Hercegovine, koji sve češće letovanja provode na plažama Jadranskog i Jonskog mora.

Iako je Albanija, još uvek, turistički neotkrivena i neistražena zemlja, peščane obale sve više privlače posetioce, naročito s Balkana.

U nastavku teksta, predstavljamo vam 3 najlepše plaže Albanije.

Ksamil

Ksamil je jedno od najposećenijih primorskih odmarališta, kako među domaćim, tako i među stranim turistima. Ako tražite peščane plaže, kristalno čisto more, netaknutu prirodu i prekrasan predeo, onda je plaža Ksamil pravi izbor za vas.

Glavne atrakcije su obližnja ostrva. Kopnena plaža je mala, ali čista. Za vreme komunizma, ovo područje je bilo poznato po proizvodnji maslinovog ulja, limuna i mandarina.

Foto: Shutterstock/strangebirdy

Gjipe

Gjipe je smešten u prelaznom pojasu Jadranskog i Jonskog mora, a ovaj predeo je jedan od najposećenijih atrakcija duž albanske rivijere. Bez obzira na to, kanjon koji se nalazi ovde predstavlja važno prirodno područje, jer je dom brojnim endemskim vrstama.

Mnogo je teško pronaći netaknutu plažu na Sredozemnom i Jadranskom moru, ali Gjipe je jedan od tih dragulja. Budući da je skrivena u podnožju kanjona, do plaže se može doći samo hodom.. Savršena je za ljubitelje prirode i pruža jedan od najboljih pogleda na albansku obalu. Plaža je od sitnog šljunka, more je kristalno čisto, a na plaži možete iznajmiti kajak ili, pak, kampovati.

Foto: Shutterstock/Landscape Nature Photo

Borš

Malo priobalno mesto skriva najveću plažu u Albaniji, koja je duga sedam kilometara. Ovo područje idealno je za ljubitelje dugih šetinji, a okružuju ga veliki drvoredi maslina i vrhovi planina.


Čisto tirkizno plavo more idealno je za kupanje, a i ovo mesto je interesantno za one koji uživaju u miru i tišini. Uprkos svojoj lepoti, ono je najmanje posećeno u Albaniji.

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar