Sastojci:
3 kg jagoda
1,5 kg kristal šećera
1 limun
Priprema:
Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda treba poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces sve dok ima jagoda i šećera. Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa, skidati kašikom penu.
Nastaviti kuvanje do željene gustine.
Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.
Vreo džem sipati u vrele tegle. Lepo zatvorite.
7. Maja 2020.
Najlepši i najbrži recept za džem od jagoda

Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Republika Srpska / BiH
Šta nas očekuje narednih dana kad je vrijeme u pitanju?
-
Svijet
Moćna poruka Kine Zapadu: Imamo svoj stav, nastavićemo da kupujemo gas od Rusije
-
Magazin
Sretenje: Prema narodnom vjerovanju sreću se zima i ljeto
-
Svijet
Minhenska bezbjednosna konferencija: Pažnja na Ukrajini
-
Svijet
Šolc traži da Njemačka uvede vanredno stanje