Sastojci:
3 kg jagoda
1,5 kg kristal šećera
1 limun
Priprema:
Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda treba poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces sve dok ima jagoda i šećera. Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa, skidati kašikom penu.
Nastaviti kuvanje do željene gustine.
Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.
Vreo džem sipati u vrele tegle. Lepo zatvorite.
7. Maja 2020.
Najlepši i najbrži recept za džem od jagoda
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
“Ako nam se zamjerite, imamo odgovor koji će vas boleti”
-
Region
Snijeg u Hrvatskoj: Oluja napravila haos, auto-put Zagreb-Rijeka noćas bio pod snijegom, HAK upozorio vozače
-
Republika Srpska / BiH
Državi za PDV duguju više od 430 miliona KM
-
Svijet
Dva vojna helikoptera se sudarila u vazduhu: Poginulo deset osoba
-
Region
Pomen kod spomenika “Zašto”: Sjećanje na 16 radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju 1999. godine