Sastojci:
3 kg jagoda
1,5 kg kristal šećera
1 limun
Priprema:
Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda treba poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces sve dok ima jagoda i šećera. Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa, skidati kašikom penu.
Nastaviti kuvanje do željene gustine.
Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.
Vreo džem sipati u vrele tegle. Lepo zatvorite.
7. Maja 2020.
Najlepši i najbrži recept za džem od jagoda
![Big Portal](https://bigportal.ba/wp-content/themes/bigportal/img/big-najnovija-vijest.png)
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
Haos u Francuskoj pred otvaranje Igara: Paralisana željeznica, sumnja se na sabotažu?
-
Ostali sportovi
Pozornica svijeta u “Gradu svjetlosti”na Seni: Počinju Olimpijske igre u Parizu
-
Svijet
Eksplozija u fabrici vatrometa u Bugarskoj, vatrogasci gasili požar cijelu noć
-
Svijet
Amerika i saveznici: Napadnuti smo, pokrali su nam sve tajne
-
Magazin
Ljetni Aranđelovdan: Praznik posvećen dobroti i davanju