Sastojci:
3 kg jagoda
1,5 kg kristal šećera
1 limun
Priprema:
Jagode očistiti, oprati, iseckati sitno. Trećinu iseckanih jagoda treba poređati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces sve dok ima jagoda i šećera. Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smesu presuti u šerpu i započeti kuvanje. Nakon pola sata kuvanja dodati limun. Kada počne da ključa, skidati kašikom penu.
Nastaviti kuvanje do željene gustine.
Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.
Vreo džem sipati u vrele tegle. Lepo zatvorite.
7. Maja 2020.
Najlepši i najbrži recept za džem od jagoda

Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Svijet
Grenland izlazi na istorijske izbore: Šta ih čini strateški važnim?
-
Region
Dramatična borba za život Ivice Kostelića na Jadranskom moru: Spasioci ga tražili 5 sati, evo kako su ga našli
-
Republika Srpska / BiH
Jablaničani u strahu, 13 osoba evakuisano zbog opasnosti od poplava
-
Svijet
Moskva nakon napada: Vlasti prijavljuju žrtve, haos na aerodromima
-
Auto-moto
Kriza u Njemačkoj: Posjedovanje automobila postaje luksuz