8. Oktobra 2022.

Najlakša metoda za čišćenje sudopere – za 10 minuta će blistati

Big Portal

Za čišćenje sudopere biće vam dovoljne stvari koje već imate u kuhinji, pa neće biti teško da održavate ovaj važan deo kuhinje.

Koliko često treba da čistimo sudoperu?

Čišćenje sudopere bi trebalo da bude deo vaše redovne rutine čišćenja. Ako žurite, uvek možete da je očistite nekim univerzalnim sredstvom za čišćenje, ali praćenje ovih koraka će vam pomoći da vaša sudopera bude sjajna i duže čista.

Jedini deo ovog procesa, koji ne morate da radite svakodnevno, je čišćenje odvoda. Ovo može da se uradi po potrebi, ali preporučuje se da to radite barem jednom nedeljno da biste izbegli neprijate mirise.

Počnite sa odvodom

Prvo sipajte oko pola šolje sode bikarbone u odvod. Zatim dodajte oko dve šolje belog sirćeta, a zatim pokrijte presavijenom krpom (počeće da peni, ali to je dobro). Sačekajte pet minuta, a zatim isperite odvod toplom vodom.

Čišćenje sudopere

Sada kada je odvod čist, vreme je da pređete na okolne delove sudopere. Pospite malo sode bikarbone preko osnove sudopere, a zatim uzmite meki sunđer, natopite ga vodom i dodajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova. Očistite celu sudoperi malim, kružnim pokretima. Celokupni proces bi trebalo da traje oko 10 minuta.

Temeljno osušite

Na kraju osušite sudoperu peškirom od mikrovlakana. Mikrofiber odlično skuplja sve mrlje prašine, ostavljajući sjajnu, završnu obradu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare