Poslije njega ti više nijedan sladoled neće biti dovoljno kremast. Najbolja stvar je što se pravi od samo 3 sastojka, a treći sastojak možeš da mijenjaš u skladu sa ukusom i trenutnim željama. Ovdje donosimo bazični recept. Evo šta ti je potrebno:
- 200ml slatke pavlake / šlaga
- 200ml kondenzovanog mlijeka
- aroma vanilije ili po želji
Priprema:
Umuti slatku pavlaku do srednje čvrstine a zatim polako dodaj kondenzovano mlijeko miješajući mikserom na maloj brzini ili rukom. Dodaj i aromu vanilije i nastavi da miješaš. Kada dobiješ ravnomjernu smjesu prebaci je u posudu sa poklopcem i ostavi u zamrzivaču minimalno 3 sata.
Ovoj smjesi uvijek možeš dodati omiljeno voće, čokoladu, kikiriki putar, pa čak i kafu!
Uživaj u ljetu uz preukusni domaći sladoled.
Ultra.