Najkasnije do petka novi kriterijumi za ulazak u Crnu Goru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Najkasnije do petka novi kriterijumi za ulazak u Crnu Goru

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti večeras je na sednici odlučilo da politika otvaranja Crne Gore bude dopunjena novim kriterijumima.

Kriterijume će predložiti Institut za javno zdravlje, a NKT usvojiti najkasnije u petak, kako bi bio omogućen ulazak u Crnu Goru i stranim državljanima koji ne nose visok epidemiološki rizik.

Iz NKT su u saopštenju istakli da se, i uz zadržavanje epidemiološki stabilne situacije, paralelno preduzimaju sve mere neophodne za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, stranaca koji žive u Crnoj Gori i turista, prenele su podgoričke “Vijesti”.

Kako se navodi u saopštenju, NKT se upoznalo sa radnim dokumentom već formiranog Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni, sa ciljem potpune spremnosti svih državnih organa i turisticke privrede za ulazak Crne Gore u novu fazu otvaranja uz istovremeno zadržavanje stabilne epidemiološke situacije.

Zadaci Operativnog štaba su definisanje pravila, postupaka i monitoring ulaska u Crnu Goru, sprovođenje epidemiološkog nadzora i postupanje sa eventualno obolelim gostima, ukljucujuci i njihov i bezbedan transport u matične države, dodaje se u saopštenju.

B92

Danas objavljeno

Erdogan tvrdi i dokazaće – “Licemerje”

M.

Sutra počinju pregovori

M.

Direktan sudar: Među povrijeđenim i dvoje djece

M.

Ostavite komentar