Najjeftiniji električni automobil na svijetu – Great Wall Ora R1 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Najjeftiniji električni automobil na svijetu – Great Wall Ora R1

Svi govore o električnom automobilu, ali malo je onih koji su sposobni da tržištu ponude mali „jeftini“ električni automobil i o tom detalju se slabo govori.

U ovom trenutku jeftinog električnog automobila i nema i ne može ga biti, jer visoke cene baterija, odnosno akumulatora, čine svoje, pa je i najjeftiniji električni automobil preskup za prosečnog evropskog kupca novog automobila na struju.

Kineska firma Great Wall Motor je predstavila najjeftiniji električni automobil na svetu pod imenom Ora R1 koji košta manje od 9.000 dolara, tačnije njegova cena počinje od 8.680 dolara (7.907 evra).

Tako jedna kineska firma na tamošnjem tržištu nudi novo električno vozilo koje bi u svojoj električnoj klasi trebalo da bude najpovoljnije na tržištu.

Great Wall Motor je predstavio električni automobil Ora R1 iz svoje novootvorene filijale EV. Ora R1 je električni mini četvorosed koji ima domet 350 km i dostupan je po ceni između 8.680 i 11.293 dolara (od 7.907 i 10.287 evra). To ga čini najjeftinijim električnim automobilom na tržištu, što je tek jedan minimalan delić troškova Tesle. Ora znači „pouzdano“, „alternativno“, a firma se nada da će se kompaktne dimenzije i pristupačna cena dopasti kupcima. Ora će biti dostupna u pet boja: titan bela, kadet plava, nebo plava, kombinacija titan bele i svetlucavo crne, i kombinacija kadet plava i titan bela.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar