SASTOJCI ZA ČOKOLADNE KOCKE
– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 4 jaja
– 20 dag oštrog brašna
– 5 dag kakaoa
– 10 dag tamne čokolade
– 1 mala kašika praška za pecivo
– prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stepeni. Namažite kalup željenog oblika s malo maslaca i zatim pospite s brašnom.
2. Maslac narežite na manje komade i stavite u zdjelu u kojoj ćete ga topiti. Zatim čokoladu natrgajte na kockice, ubacite u maslac i sve zajedno otopite na vrlo laganoj vatri.
3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i kakao. U drugoj zdjeli mikserom tucite jaja i šećer pet minuta. Zatim lagano kuhačom ili špatulom umiješajte otopljen i prohlađen maslac i čokoladu. Na kraju dodajte mješavinu brašna i kakaoa te dobro promiješajte.
4. Ulijte smjesu u kalup i pecite 20 minuta. Kolač će vam pod prstima možda djelovati previše mekano, ali upravo takav mora biti jer će se tokom hlađenja još “stisnuti”.
SAVJET: Kolač će biti još ukusniji ako ga nakon hlađenja premažete pekmezom po želji i zatim prelijete čokoladnom glazurom.
Izvor: Zadovoljna.hr