15. Novembra 2022.

Najjači električni BMW će imati blizu 1400 KS

Big Portal

Osim što se nisu odrekli najjeftinijih modela te će zadržati prisutnost u kompaktnom segmentu, iz BMW-a otkrivaju kako se razvija čitava linija novih modela. Svi oni su okupljeni pod pojmom Neue Klasse, a na tržište će početi izlaziti od 2025. godine. 

BMW-ov tehnološki direktor, Frank Veber, otkrio je kako će njihova “nova klasa“ biti značajan “tehnološki iskorak“, posebno na području baterija. BMW će tako koristiti cilindrične ćelije s 20 odsto većim energetskim kapacitetom, 30 odsto većom učinkovitosti, te do 30 odsto većom brzinom punjenja. 

Sve to trebalo bi donijeti i do 30 odsto duži rad. Magazin “Car” saznaje i kako će snaga pogonskih motora biti u rasponu od 202 kW (275 KS), pa sve do 1.013 kW (1378 KS). Kapacitet baterija će se, zavisno o modelu kretati od 75 do čak 150 kWh, a 800-voltna tehnologija će dopuštati brzo punjenje. 

Jedna minuta punjenja značiće 50 km kretanja, a maksimalno kretanje trebalo bi biti preko 600 km. Pritom saznaje se kako se neće forsirati velika razdaljina i snaga u istom modelu, prenosi “Index”.

Naglasak će biti na aerodinamici i smanjenju otpora kotrljanja, a sve kako bi se minimalizovao utrošak energije. Veber pritom najavljuje korjenite promjene u dizajnu, a koje bi navodno trebale osigurati do 25  odsto bolju aerodinamiku. 

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare