Najgledanijih 10 filmova u američkim bioskopima prethodne nedjelje - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Najgledanijih 10 filmova u američkim bioskopima prethodne nedjelje

Naučnofantastični akcioni film “Godzila protiv Konga” kuće Varner Bros o borbi za dominaciju dva legendarna gigantska čudovišta japanske i američke filmske industrije privukao je najviše gledalaca u Americi prethodne nedelje.

Kako izveštava američki filmski sajt boxofficepro.com, ovaj nastavak filmova „Godzila“ iz 2014. godine, „Godzila: Kralj čudovišta“ iz 2019. i Kong: Ostrvo lobanja iz 2017. godine zaradio je 13.3 miliona dolara ove nedelje, dok je ukupna zarada ovog filma za dve nedelje, koliko se ukupno prikazuje u Americi, 69.5 miliona dolara, što je rekord kada se radi o zaradi filmova u američkim bioskopima od početka pandemije.

Na drugom mestu sa zaradom od 2.6 miliona dolara našao se akcioni triler studija Univerzal pod nazivom „Niko“ (Nobody) u kom Bob Odenkirk, komičar najpoznatiji po ulozi advokata Sola u dramskim serijama „Čista hemija“ (Breaking Bad) i „Bolje pozovite Sola“ (Better Call Saul), igra naizgled običnog porodičnog čoveka koji kreće na put krvave osvete nakon što mu dvoje razbojnika provale u kuću. Režiser filma je ruski reditelj Ija Najšuler najpoznatiji po akcionom filmu iz prvog lica „Hardkor Henri“ iz 2015. godine. Ukupna zarada filma Nobody iznosi 15.6 miliona za tri nedelje prikazivanja.

Na trećem mestu nalazi se „Nesveta“ (The Unholy) studija Soni sa zaradom od 2.4 miliona dolara (ukupno 6.7 miliona dolara za dve nedelje prikazivanja). Ovaj verski horor film prati nekada uglednog novinara (igra ga Džefri Din Morgan najpoznatiji po ulozi harizmatičnog negativca Nigana u horror seriji The Walking Dead prevedenoj kod nas kao „Okružen mrtvima“), koji se zainteresuje za priču o gluvoj devojci Alis koja tvrdi da joj Devica Marija daje moć da leči bolesne. U filmu takođe igraju i Vilijam Sedler („Umri muški 2“), Keri Elvis („Robin Hud – Muškarci u hulahopkama“) i Kriket Braun u ulozi Alis. Film je producirao Sem Raimi poznat po trilogiji filmova „Zli mrtvaci“ (Evil Dead).

Na četvrtom mestu nalazi se Diznijev kompjuterski animiran avanturistički fantazijski film „Raja i poslednji zmaj“ sa zaradom od 2.1 milion dolara. Priča prati mladu heroinu Raju, čija neobična družina u izmišljenoj zemlji inspirisanoj drevnom Kinom traži magični dragulj, koji krije u sebi moć koja u pogrešnim rukama može da dovede do kraja sveta. Film je zaradio 35.2 miliona dolara za 6 nedelja prikazivanja. Režiseri filma prethodno su radili na drugim novijim hitovima Diznija poput Zaleđenog kraljevstva (Frozen), „Zootropolis: Grad životinja“ (Zootopia), „Vajana“ (Moana) i „Grad heroja“ (Big Hero 6).

Na petom mestu nalazi se nov svemirski triler „Putnici“ (Voyagers) studija Lajonsgejt o grupi putnika na svemirskom brodu, koji polako gube kontakt sa stvarnošću. Ovaj film zaradio je 1.3 miliona dolara, a u njemu igraju Taj Šeridan (Kiklop iz najnovijeg serijala X-Men filmova), ćerka Džonija Depa Lili-Rouz Dep (najpoznatija po komediji Kevina Smita Yoga Hosers), Fin Vajthed („Denkerk“) i Kolin Farel („U Brižu“).

N1.

Danas objavljeno

Vil Smit neprepoznatljiv

Vanja A

“Red Hot Čili Pepers” unovčiće 40 godina dugu karijeru

Vanja A

Ko je ćerka Bila Gejtsa koja će da nasledi 130 milijardi dolara

Vanja A

Ostavite komentar