4. Februara 2022.

Najduže ime na svijetu – preko 1.000 slova, rodni list dugačak dva metra

Big Portal

Majka koja je svojoj kćerki dala ovo nevjerovatno dugo ime rekla je u gostima kod Opri Vinfri da je samo željela da postavi Ginisov rekord i da se u isto vrijeme uvjeri da njena djevojčica ima jedinstveno ime.

“Morala sam da uradim nešto da oborim rekord iz Ginisove knjige. Morala sam da budem sigurna da će njeno ime biti jedinstveno. Nisam željela da njeno ime bude kao bilo koje drugo”, rekla je žena Sandra u emisiji Opre Vinfri još davne 1997.godine.

U vrijeme kada je emisija emitovana po prvi put, Opra je napravila posebnu grafiku samo da bi prikazala ime mlade djevojke na ekranu. Ali ono što je zaista zaprepastilo i publiku i gledaoce kod kuće je kada je djevojka besprekorno izrecitovala svoje puno ime.

I to je samo njeno ime. Njeno srednje ime je Koiaaniskuatsiuth, a prezime Vilijams. Ali pošto njeno ime nije najlakše izgovoriti na svijetu, ona se zove Džejmi.

Sandra je rekla tada voditeljki Opri da su ona i njen muž, kada se njena kćerka rodila 12. septembra 1984. godine, napisali Rhoshandiatellineshiaunneveshenk Koiaaniskuatsiuth Villiams u njenu izvod iz matične knjige rođenih, ali su onda odlučili da to nije dovoljno dugo.

Pa su podnijeli amandman kojim je njeno postalo 1.019. slova dugo ime. Te su takođe dodali srednje ime od 36 slova. Na kraju njen rodni list je bio dugačak dva metra.

“Dati svojoj kćerki neobično ime bilo jedno, ali je natjerati da to nauči,eee…to je bila sasvim druga stvar”, rekla je žena.

Djevojčica je ( u ono vrijeme) morala da snimi ime na kaseti, a zatim da ga pušta iznova i iznova dok ga ne nauči napamet. U Oprinoj emisiji, mlada Džejmi je rekla da joj se dopada svoje jedinstveno ime jer ju je učinilo slavnom i što joj je omogućilo da putuje na predstave i propušta školu.

Iako je epizoda Opre Vinfri Šou o najdužem imenu na svijetu u izvodu iz matične knjige rođenih emitovana 1997. godine, postala je viralna na internetu tek prije par godina 2019. godine, kada je postavlila na svoj Jutjub kanal gdje je od tada pogledana preko 19 miliona puta. Od tada ovo ime i priča kruže internetom.

(Magazin novosti)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare