Najduža utakmica u istoriji fudbala - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Najduža utakmica u istoriji fudbala

U sredu, 10. juna biće okončana najduža utakmica u istoriji fudbala.

Od 20 časova snage će odmeriti Rajo Valjekano i Albasete, u meču 20. kola španske Segunde.

Ovaj meč ne bi predstavljao temu o kojoj bi pisali mediji, da se ne radi o utakmici koja je počela 15. decembra 2019. godine, a nastaviće se tačno pet meseci i 26 dana kasnije.

Meč je tada prekinut jer Ukrajincu Romanu Zozuliji domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Organizaciono telo Segunde tada je saopštilo da se slaže sa odlukom sudije Hose Antonio Lopesa Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je doneta na zahtev obe ekipe zbog “teških uvreda i pretnji” upućenih Zozuliji.

Razlog ovakvih povika navijača Raja je taj što je Zozulija na društvenim mrežama često kačio sporne fotografije i poruke, uglavnom desničarski nastrojene.

Posle skoro šest meseci optužbi i primedbi, ovaj meč će se ipak odigrati, ali, zbog pandemije koronavirusa, bez prisustva navijača. Utakmica će početi drugim poluvremenom, a Albasete će imati igrača manje jer je Edi Silvestre dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja.

Zuzulija i njegov Albasete biće sigurni od udara navijača domaćeg tima, za koji je, inače, Ukrajinac prethodno nastupao, ali je sigurno da će sve oči biti uprte u njega.

Ovaj meč će ujedno biti prvi koji će biti odigran u Španiji, dok je LaLiga startovati u dan kasnije derbijem između Sevilje i Betisa (22h).

Pre duela Raja i Albasetea za najduži se smatrao, piše Marka, duel Osasune i Real Madrida koji je počeo 28. januara 1989 i prekinut je posle 43 minuta pri rezultatu 1:0.

Taj meč je završen 5. marta 1989. rezultatom 1:1, posle “samo” nešto više od dva meseca, a sada ćemo dobiti najdužu utakmicu u istoriji – posle skoro pola godine.

Danas objavljeno

Monte Karlo: Novak na Rafinoj zemlji

Zeljka

Iznenađenje na “Etihadu” – Lids sa igračem manje šokirao Siti

Zeljka

Đere otišao u finale za 53 minuta!

Zeljka

Ostavite komentar