Najbrži nokaut u historiji UFC-a: Masvidal za pet sekundi nokautirao Askrena - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Najbrži nokaut u historiji UFC-a: Masvidal za pet sekundi nokautirao Askrena

Jorge Masvidal ušao je u historiju UFC-a nakon što je za samo pet sekundi nokautirao Bena Askrena u valter kategoriji na UFC-u 239.

Službeno, Masvidalu je trebalo samo pet sekundi da dođe do pobjede nakon što je odmah na početku borbe skočio na Askrena, a ovaj je u pokušaju da izbjegne udarac spustio glavu i dobio je koljeno u glavu.

Nakon tog, udarca, Askrenu nije bilo povratka i odmah je završio na podu, a nakon dodatna dva udarca sudija je prekinuo borbu i proglasio je Masvidala pobjednikom. Službeno vrijeme nokauta je 0:05 sekundi, iako je nokaut uslijedio dvije sekunde prije.

Nakon borbe, Masvidal je rekao da je razočaran što nije imao punih 14 minuta da “mlati” svog protivnika.

“Stvarno sam ga želio mlatiti 14 minuta i 30 sekundi, ali to se nije dogodilo. Čovjek je pričao gluposti i morao sam mu pokazati da za to nekad snosiš teške posljedice”, rekao je Masvidal nakon borbe.

Glavna borba večeri bila je između Jona Jonesa i Thiaga Santosa u poluteškoj kategoriji, a na kraju je pobjedu na bodove odnio Amerikanac koji je iskoristio povredu Santosa u drugoj rundi kada je mu je po “doskoku” propalo koljeno

Danas objavljeno

Direktor AO: Novak voli Melburn, vratiće se

V.R.

Poznato koliko pauzira Pičini

V.R.

Nganu odbranio titulu

V.R.

Ostavite komentar