27. Januara 2021.

Najbrži ikada: BMW M5 CS – do stotke za 3 sekunde

Big Portal

BMW M5 CS zauzima poziciju iznad modela M5 Competition, a pokreće ga 4.4-litarski tvin-turbo V8 sa 636 KS (468 kW) i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa 8-brzinskim automatskim menjačem, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Pogledajte video:

Zahvaljujući ovakvom pogonskom sklopu, M5 CS je u stanju da ubrza 0-100 km/h za ravno 3 sekunde, dok je maksimalna brzina automobila 305 km/h.

BMW je objavio i podatak da njegova nova sportska limuzina iz stanja mirovanja do 200 na sat stiže za 10,3 sekunde.

BMW M5 CS je opremljen aktivnim “M” diferencijalom i sistemom pogona na sve točkove, pa vozač kao i kod standardnog M5 može da bira između 2WD, 4WD i 4WD Sport režima vožnje.

S obzirom da je baziran na M5 Competition, CS model ima tvrđe ogibljenje i niže težište od “običnog” BMW-a M5.

Inženjeri su takođe uspeli da smanje masu vozila, a za kontakt sa asfaltom upotrebljene su Pirelli P Zero Corsa gume.

M5 CS je standardno opremljen 20-inčnim felnama od lake legure, koje su, baš kao i maska hladnjaka, ofarbane u specijalnu zlatno-bronzanu nijansu.

Za bezbedno zaustavljanje staraju se ugljenično-keramičke kočnice, čije “čeljusti” mogu biti u crvenoj ili zlatnoj boji.

Paleta boja spoljašnjosti je ograničena na svega tri nijanse: Brands Hatch sivu, Frozen Brands Hatch metalik sivu i Frozen Deep metalik zelenu.

U kabini dominiraju materijali od kože i kontrastni crveni štep, a interesantno je da su i za putnike pozadi predviđena dva sportska sedišta, slična prednjim, tako da će sve četiri osobe u automobilu uživati u jedinstvenom ugođaju prave sportske vožnje.

BMW M5 CS stiže u prodajne salone na proleće, a srećnici koji budu u mogućnosti da kupe jedan ovakav automobil moraće da zavuku dublje ruku u džep, s obzirom da je početna cena u Nemačkoj čak 180.400 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare