Najbrža ulična staza u Formuli 1 - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Najbrža ulična staza u Formuli 1

Saudijska Arabija predstavila je “najbržu uličnu stazu” u Formuli 1, na kojoj će se u decembru u Džedi voziti trka, prva u tom kraljevstvu.

Organizatori su objavili fotografije i detalje staze, predstavljene kao najbrže sportske ulične staze sa prosečnim brzinama od 250 kilometara na sat. Krug je dugačak 6,175 kilometara i ima 27 krivina, navodi se na sajtu Formule 1.

Staza je druga najduža u kalendaru Formule 1, posle Spa Frankoršana u Belgiji, sadrži i nekoliko dugih ravni i šikana i ima potencijal za tri DRS zone preticanja.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije biće večernja i održaće se 5. decembra kao pretposlednja u sezoni.

“Uvek je vrlo uzbudljivo objaviti detalje nove staze, a staza u Saudijskoj Arabiji nije izuzetak. Blisko smo sarađivali sa organizatorima i promoterima kako bismo osigurali da imamo stazu koja pruža uzbudljive trke za naše navijače i izazov za vozače”, rekao je sportski direktor Formule 1 Ros Bron.

“Dizajn donosi najbolje od moderne ulične staze, ali takođe ima i brza i slobodno protična područja koja će omogućiti veliku brzinu i prilike za preticanja. Lokacija je neverovatna, na Crvenom moru i jedva čekamo tamo da vidimo bolide u decembru”, dodao je on.

To će biti treća trka Formule 1 na Bliskom istoku, posle Bahreina i Abu Dabija.

Danas objavljeno

Bez publike u Njemačkoj na Novogodišnjoj turneji

Vanja A

Bregar pred Ruse: Ispunili smo cilj

Vanja A

Đokoviću ispunjena želja – Dejvis kup kao nikad prije

Vanja A

Ostavite komentar