Sastojci:
200 g razmrvljenih keksa s punjenjem
60 g rastopljenog maslaca
250 ml slatkog vrhnja
200 g krem sira
100 g šećera u prahu
120 g tamne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
Kekse sameljite pa ih pomiješajte s rastopljenim i rashlađenim maslacem. Utisnite ih u namašćeni kalup za tart. Stavite u frižider na najmanje pola sata. Čokoladu otopite na pari pa pustite da se malo ohladi. Za to vrijeme krem sir dobro izmiksajte sa šećerom u prahu pa dodajte čokoladu i sjedinite. Polovicu slatkog vrhnja (125 ml) čvrsto umutite pa pažljivo umiješajte u smjesu čokolade i krem sira. Podlogu od keksa premažite čoko kremom pa stavite u frižider da se dobro stisne. Prije serviranja izmiksajte preostalo vrhnje i žlicom ga rasporedi po rashlađenoj piti pa pospite strugotinama čokolade.
Izvor: Miss7