17. Oktobra 2022.

Najbrojniji Britanci i Italijani: Ovo je trenutno najtraženije grčko ostrvo

Big Portal

Grčka turistička konfederacija je nedavno saopštila da je Grčka već premašila 18,2 milijardi evra koliko je ostvareno u dosad najboljoj 2019. godini.

Potražnja za letovima kao leti

Prema podacima Incete, kapacitet avio-prevoznika za letova za Grčku od 29. septembra do 2. oktobra dostigao je zapanjujućih 708.929, a i u nastavku oktobra su takođe zabeležene dobre brojke. Najveći broj letova je zabeležen ka Kritu, Kosu i Rodosu.

Najviše turista ove jeseni u Grčku dolazi iz Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Holandije, Poljske i Izraela.

A baš zbog toga što se turistička sezona u Grčkoj produžava, kompanije poput britanske avio-kompanije “Jet2” sada planiraju da prošire svoju ponudu za 2023. godinu obezbeđivanjem novih ruta.

Kratkoročni boravci preko Airbnb-a produžili sezonu

O sjajnim rezultatima svedoči i potražnja za smeštajem na Airbnb-u u septembru i oktobru, a broj rezervacija za te mesece produžio je letnju sezonu 2022. i doneo dodatne prihode zemlji.

Rezervacije preko Airbnb-a su dostigle 85 do 95 odsto u septembru i verovatno će se popeti na 60-80 odsto u oktobru.

Primećuje se povećana potražnja za kratkoročnim boravcima na grčkim ostrvima, a ostrvo sa najvećom potražnjom od 95 odsto u septembru bio je Santorini, potom Skijatos, Hidra, Skopelos, Naksos, Kitnos, Paros i Mikonos.

https://www.instagram.com/p/Cdu7Ukqo6Fv/?utm_source=ig_embed&ig_rid=88b173e3-f069-4a2e-9a9e-6dd57a6fe296

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare