7. Maja 2024.

Najbolji recept za musaku! Uz dodatak oslića i tikvica ukus će biti fantastičan 

Potrebno je:

1 veća tikvica
2 krompira
1 manja glavica crnog luka
malo belog luka
1 manji koren celera
1 šargarepa
1 paprika sveža
malo ml. paprike ml. biber
suvi začin ulje za prženje
200 ml kuvanog paradajza
2 kašičice kukuruznog skroba
2 krompira
2 oslića

Priprema:

Oslića obariti pa ga očistiti od  kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost. 


U tiganj sipati ulje, pa dodati seckan luk, šargarepu, papriku, beli luk, koren celera, papriku ml. biber. U to dodati  isitnjenog oslića. Sve propržiti i izmešati. 

Na dno tepsije idu krugovi krompira , pa oslić sa povrćem, pa tikvice, krugovi, pa opet oslić i na kraju listovi krompira. 



U  kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti, pa dodati malo ulja i preliti. Peći musaku na 220 stepeni C 40 minuta. 

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare