Najbolji način čišćenja roštilja - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Najbolji način čišćenja roštilja

Sa aprilom i sunčevim zracima, možemo slobodno da kažemo da je sezona roštiljanja otvorena.

Nažalost, ništa ne oduzima radost od sočnog mesa koje se peče na vrelom roštilju, kao što je saznanje da kasnije morate da izribate roštilj. To je neuredan i radno intenzivan proces, a da ne pominjemo činjenicu da je većina tradicionalnih sredstava za čišćenje roštilja toksična i smrdljiva.

Sačuvajte svoja leđa koristeći luk – da, običan luk – za čišćenje tog gadnog roštilja. Jednostavno istrljajte prepolovljeni luk okrenut nadole na zagrijanoj rešetki da biste uklonili nakupljenu prljavštinu i zrnca.

Najbolje je da prvo zagrijete roštilj da biste sagorjeli preostalu hranu. Zatim ga snažno istrljajte lukom zaglavljenim na kraju dugačke viljuške za pečenje. Za dodatnu moć u borbi protiv gljivica, prvo pošpricajte rešetke limunovim sokom ili bijelim sirćetom našeg starog prijatelja. Dodatna kiselost pomaže u procesu čišćenja.

Ne samo da crni luk ima prirodna antibakterijska svojstva, već ako kuvate na ćumuru, možete ga baciti direktno u ugalj kada završite da biste dodali ukus svemu što pečete na roštilju.

(NovostiMagazin)

Danas objavljeno

Kolač s višnjama koji miriše na djetinjstvo

Vanja A

Meksička hrana: Spoj nespojivog – slatkog i začinjenog

Vanja A

Ishrana na poslu: Najveće greške koje pravimo dok jedemo u kancelariji

Vanja A

Ostavite komentar