Sastojci:
150 g glatkog brašna
150 g brašna za sve namjene (mješavina glatkog i oštrog brašna)
8 g fine morske soli
2 g aktivnog suhog kvasca
4 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj zdjeli za miješanje kombinirajte brašno i so. U maloj posudi za miješanje pomiješajte 200 grama mlake vode, kvasac i maslinovo ulje, a zatim ulijte u smjesu brašna. Mijesite rukama dok se dobro ne sjedine, otprilike 3 minute, a zatim pustite da smjesa odmara 15 minuta.
Mijesite odmoreno tijesto 3 minute. Izrežite na 2 jednaka dijela i svaki oblikujte u kuglu. Stavite na jako pobrašnjenu površinu, prekrijte navlaženom krpom i pustite da se odmori i diže 3 do 4 sata na sobnoj temperaturi ili 8 do 24 sata u frižideru. (Ako tijesto hladite u frižideru, izvadite ga 30 do 45 minuta prije nego što ga počnete oblikovati za pizzu.)
Da biste napravili pizzu, svaku kuglicu od tijesta stavite na jako pobrašnjenu površinu i prstima je razvucite, a zatim rukama oblikujte okrugle ili kvadratiće.
Dodajte fil po želji i pecite u jako zagrijanoj rerni nekoliko minuta, ovisno o vrsti rerne.
Napomena:
Sastojci su za dvije pizze promjera 30 cm.
Izvor: index.hr