11. Oktobra 2019.

Najbolje od BMW

Big Portal

Pored novih modela gosti su imali priliku da testiraju najnovije BMW M modele u dinamičnoj vožnji na stazi Navak, BMW X modele u off-road vožnji, kao i neke od najnovijih, najluksuznijih i električnih modela u voznji po putu.

BMW X6 je svojom prvom generacijom 2008. godine uveo na tržište potpuno novi segment sportskih aktivnih kupe vozila (SAC), a do sada je prodato preko 443 hiljade primeraka ovog modela.

Najnovija, treća generacija je za 26 mm duža, za 15 mm šira, a za 6 mm niža od prethodne.

Po prvi put moguće je naručiti prosvetljenu masku hladnjaka, poznate „BMW bubrege“, što ovaj model čini još impozantnijim. U standardnoj opremi ovog modela su adaptivni LED, dok su opcionalno dostupni BMW laserski farovi sa dometom dugog svetla od preko 500 m.

Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42 mm, a zapremina prtljažnika za 30 litara i sada iznosi 580 litara. Lukovi točkova su blago šestouganog obika, dok su dostupne veličine od 19 do 22 inča.

Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju prepoznatljiv karakter BMW X6. Enterijer modela kombinacija je ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija.

BMW Live Cockpit Professional i sportska sedišta su standard, a prvi put je za ovaj model moguće poručiti i panorama krov, koji opcionalno može imati Sky Lounge osvetljenje u 6 boja. Sistem za zabavu na zadnjim sedištima se sastoji od dva ekrana osetljiva na dodir, dijagonale 10,2“ i „Blueray“ plejerom sa usb i HDMI priključcima.

U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to trolitarski 40i sa 340KS, M50i (4.4 litra/530KS), 30d (3 litra/256KS) i M50d (3 litra/400KS), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena i modelom X6M (4.4 litra/600KS).

Početna cena novog X6 je 79.990 i to za verzije 40i i 30d.

BMW Serije 8 Gran Coupe je najluksuzniji sportski automobil koji je BMW ikada napravio i postavlja nove standarde u segmentu luksuznih kupea sa četvora vrata. Ovaj model predstavlja kombinaciju superiornog izgleda, sportskog duha i luksuznog ambijenta.

Prošle godine je, posle skoro dvadeset godina, predstavljena dugo očekivana, druga generacija BMW Serije 8. Prva „osmica“ je predstavljena pre trideset godina, 1989. godine, na salonu u Franfurtu i u prvih 8 dana od premijere, poručeno je 5.000 komada.

Sada, otprilike godinu dana nakon izlaska kupe i kabriolet verzija, novu Seriju 8 dopunjujemo i Gran Coupe verzijom. Dužina modela je 507cm, što je 23 cm duže od kupea, a od aktuelne Serije 7 kraći je za svega 4 cm.

Linija krova koja se spušta i nastavlja do samog kraja vozila uokvirujući zadnje staklo čini jedinstven dizajerski element „Gran Coupe“ modela.

Horizontalna linija na zadnjem delu dodatno naglašava širinu vozila, a upečatljiv prednji deo dopunjuju veliki otvori za vazduh.

Enterijer čine instrumenti koji su orijentisani ka vozaču, a na raspolaganju su sve najmodernije tehnologije. Očekivano, luksuz je na najvišem nivou, od „Crafted Clarity“ elemenata od brušenog stakla do enterijera presvučenog najfinijom kožom.

Zadnja sedišta su vizuelno razdvojena centralnom konzolom i dizajnirana po ugledu na prednja, te kao dva odvojena sedišta pružaju maksimalnu udobnost i istovremeno bočnu podršku.

Bogat paket standardne opreme sadrži felne od 18 inča, BMW Live Cockpit Professional sistem, head-up displej, Hi-Fi ozvučenje, ambijentalno osvetljenje, Vernasca kožu, a xDrive verzije imaju i Integral Active Steering odnosno paket koji sadrži upravljanje zadnjim točkovima i sportski varijabilni upravljač. Dodatno je moguće poručiti i M Sport i M Carbon pakete eksterijera.

U startu su dostupni modeli 840i (3l/340 KS sa zadnjim pogonom i xDrive sistemom), 840xd (3l/320 KS) i M850xi (4.4l/530 KS), a od novembra počinje proizvodnja modela M8 Gran Coupe (4.4l/600 KS).

Početna cena BMW Serije 8 Gran Coupe iznosi 91.990€ za varijantu 840i sa zadnjom vučom.

BMW Serije 1 u svojoj najnovijoj, trećoj, generaciji po prvi put donosi pogon na prednjim točkovima što omogućava više prostora na zadnjoj klupi i u gepeku. Odlikuju ga još efikasniji agregati i najsavremenija tehnologija.

Prvi put na ovom modelu je maska hladnjaka („BMW bubrezi“) u jednom okviru, ima izmenjen dizajn farova, novi izbor felni i po prvi put one od 19 inča. Njegovi kratki prepusti i linija prozora koja se podiže pružaju dinamičan izgled. Veća vrata omogućavaju lakši ulazak i izlazak iz vozila, a na zadnjoj klupi je 33 mm više prostora za noge.

Unutrašnjost je dodatno unapređena tako da je kod baznog modela dostupan ekran dijagonale 8,8 inča “Infotainment” sistema koji je osetljiv na dodir, a tu su i funkcije poput kontrole glasom i gestovima.

Unutrašnjost dalje odlikuju nova instrument tabla, centralna konzola sa novom ručicom menjača, iDrive kontrolerom i dugmetom za start motora koji čine jedan upravljački modul.

Na listi opreme ovaj model poseduje senzore za kišu, Servotronic, elektromehaničku ručnu kočnicu, multifunkcionalni volan i BMW Live Cockpit Professional sa digitalnom instrument tablom od 8,8“ + 5,1“, dok su opciono dostupni ekrani u dimenzijama od 10,25 inča i „head up display“.

Prodaja startuje sa modelima 118i (1.5/140), 116d (1.5/116), 118d (2.0/150), 120xd (2.0/190), a najsnažniji je M Performance M135i xDrive (2.0/306). Cena novog modela počinje od 23.990eur.

Nakon predstavljanja novih vozila, posetioci su imali priliku da testiraju najnovije BMW M automobile na NAVAK stazi, među kojima su se premijerno našli BMW X3M i X4M – modeli koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za 4,1 sekunde, i poseduju redne šestocilindrične agregate koji isporučuju 510 KS.

Pored ova dva modela, neizostavno je istaći BMW M5 – model snažnog 4,4l V8 agregata sa M Twin Power Turbo Tehnologijom koji isporučuje 600 KS.

BMW događaj koji je okupio samo najbolje iz BMW game sadržao je i poseban deo testiranja xDrive pogona u najnovijim BMW X modelima na off road poligonu, kao i testiranja najluksuznijih BMW modela u vožnji na putu.

Ovo je jedan od mnogobrojinh događaja kojima BMW Srbija svojim klijentima želi da približi BMW modele i omogući pravo BMW iskustvo, a pozitivne reakcije posetilaca potvrdile su da BMW sa razlogom zovu „Ultimate driving machine“.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare