4. Januara 2020.

Najbolje aplikacije za macOS i iOS u 2019. godini

Big Portal

Aplikacije za Mac

1. One Switch – Ovo je aplikacija koja dodaje različite prečie na traku menija. Možete da ovde postavite lakše aktiviranje Dark teme, održavanje uređaja “budnim”, povezivanje sa slušalicama, uključivanje “Do not disturb” moda, aktiviranje noćnog režima rada na i još mnogo toga. Lako se prilagođava, pa možete da podesite opcije onako kako želite, piše sajt Mac Rumours.

2. Stack – Stack je aplikacija koja predstavlja svojevrsni internet launchpad za web aplikacije, a opisana je kao “internet OS”. Tu se nalaze sve web adrese koje bi mogle da vam budu potrebna, kao što su Facebook, Messenger, Gmail, Slack i druge. Takođe, možete ih organizovati i u različite kategorije, a aplikacija omogućava objedinjena obaveštenja.

3. Pock – Uz pomoć Pock apliakcije touch bar bi trebalo da va bude korisniji, jer možete da dodate različite trake u touch bar kako biste brže pristupali aplikacijama, čak i različitim fajlovima u folderima. Opcije Pock-a su prilagodljive, pa možete da dodajete i vidžete za kontrolu muzike, statusni vidžet za dobijanje informacija o WiFi signalu, nivou baterije itd.

4. Moom – Moom je dizajniran tako da vam omogućava brzo i lako pomeranje i promenu veličine prozora na uređaju. Ima unapred određene veličine, a možete i sami da podešavate koliki će biti prozori za rad. Poseduje i prilagođene kontrole za pomeranje, zumiranje, premeštanje prozora na sekundarni ekran, centriranje, promenu veličine i još mnogo toga. Uz to, izgled prozora se može sačuvati.

5. Little Snitch – Little Snitch nadgleda sav saobraćaj na vašem Mac računaru tako da možete videti koje aplikacije šalju podatke i gde. Pruža vam kontrolu nad aplikacijama, omogućavajući vam da odobrite ili ograničite ono što se šalje sa vašeg Mac uređaja. Postoji mapa sveta, pa možete da vidite gde se uspostavljaju veze.

Foto: Depositphotos, vencav

Aplikacije za iOS

1. Spotify Stations – Spotify Stations je samostalna aplikacija koja je izašla ranije ove godine. Dizajniran je tako da omogućava kreiranje radio stanica na osnovu vaših omiljenih pesama i izvođača, slično kao Pandora. radio stanice za Spotify nisu novost, ali ova aplikacija ih čini mnogo lakšim za upotrebu.

2. Microsoft Math Solver – Ova zgodna aplikacija pomaže u problemima iz sfere matematike. Microsoft Math Solver omogućava pisanje matematičkog zadatka na ekranu ili upotrebu kamere za fotografisanje zadatka, i pruža vam detaljno objašnjenje kako da ga rešite. Aplikacija takođe može da stvori slične zadatke, pa da možete da vežbate. Rešava zadatke koji iziskuju osnovne operacije, ali dobro funkcioniše i sa pre-algebrom, algebrom, tekstualnim zadacima i statistikom.

3. Halide – Aplikacija za kameru koja nudi kontrole za brzinu fotografisanja, ISO i balans svetla, zajedno sa histogramom za usavršavanje ekspozicije. Možete da snimite fotografije u RAV, JPG, TIFF ili HEIC formatu. Postoje zahtevnije kontrole za novije iPhone uređaje, kao i alati za automatsko fokusiranje. Za iPhone XR postoji funkcija “Depth Capture” koja radi sa kućnim ljubimcima, hranom i drugim predmetima, za razliku od matične funkcije “Depth Control”.

4. Unsplash – Unsplash je aplikacija za deljenje slika, u kojoj možete da pronađete fotografije za slobodno korišćenje. Postoje istaknute kategorije,kao i alat za pretragu koji bi trebalo da vam pomognu danađete pravu fotografiju. Uz aplikaciju za iOS, Unsplash takođe ima i web stranicu na kojoj možete da nađete novi wallpaper za vaš Mac.

5. What the Golf? – Ovo je zabavna akciona igra koja dovodi golf na novi nivo. Opisuju ga kao igricu za ljude koji mrze olf, pa nemojte da vas ime prevari – ovde je cilj da se predmet (ne uvek golf loptica) ubaci u rupu. Dobra igrica uz koju može da vam brzo prođe vreme dok čekate u nekom redu.

Izvor. B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare