11. Februara 2022.

Najbolja iOS aplikacija za editovanje videa za mobilne uređaje stiže na Android, uz malu pomoć kompanije Samsung

Big Portal

LumaFusion već neko vreme radi na Android portu, posebno otkako je beta objavljena prošlog oktobra. Ali danas imamo potvrdu da će se popularni iOS editor video zapisa pojaviti u Galaxy Store-u u prvoj polovini 2022. Samsung sarađuje sa LumaTouch-om na optimizaciji video editora za Samsung uređaje, povezujući se sa novom i poboljšanom S Pen koja koristi algoritam predviđanja za ultra-nisku latenciju, kao i nove 4K mogućnosti snimanja Tab S8 Ultra.

Takođe se očekuje da će Chrome OS verzija LumaFusion-a biti lansirana u nekom trenutku, iako datumi objavljivanja za Android i Chrome OS zavise od spremnosti programera. Za pokretanje Android aplikacije biće potreban Android 11 ili noviji i podržavaće pojednostavljeni kineski, holandski, francuski, nemački, italijanski, japanski, korejski, ruski, španski, turski i američki engleski jezik.

Naravno, zašto najavljivati jednu aplikaciju spremnu za tablet kada možete da najavite dve, pa je Samsung takođe potvrdio ekskluzivno partnerstvo sa Clip Studio Paint-om. Ovo je aplikacija za slikanje i crtanje koja se zasniva na pretplati, gde će korisnici koji prvi put koriste Galaxy uređaje dobiti šest meseci besplatnog pristupa EX verziji aplikacije (idealno za opšta umetnička dela, animacije i mangu). Aplikacija je već navedena u Galaxy Store-u kao Clip Studio Paint za Galaxy. Potreban je Android 9 ili noviji i podržava engleski, francuski, nemački, japanski, korejski, španski i tradicionalni kineski, piše Android Police.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare