Najbolja dijeta za jesen: Čisti tijelo, poboljšava metabolizam i još mnogo toga! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Najbolja dijeta za jesen: Čisti tijelo, poboljšava metabolizam i još mnogo toga!

Ovo nije kraj njenih korisnih aktivnosti, pa pročitajte zbog čega se smatra jednom od najefikasnijih!

Jesen je najbolje vrijeme za mršavljenje i uvođenje zdravih prehrambenih navika i zato predlažemo da isprobate ovu dijetu!

Dijeta dr Dobrovske

Dijeta koju je razvila doktorka Eva Dabrovska smatra se jednom od najefikasnijih – i istovremeno najzdravijih dijeta u istoriji. Njena glavna svrha je samoizliječenje tijela, što je “nuspojava” mršavljenja. Dijeta ima efekat čišćenja, obnavlja crijevnu sluznicu i poboljšava metabolizam, zbog čega se često naziva i terapeutskim postom. Prema ovoj dijeti kombinacija niskokaloričnog posta sa isporukom u organizam vitamina, enzima, mikroelemenata i vlakana aktivira prirodne mehanizme popravljanja i podstiče samoizliječenje. Tokom posta uglavnom sagorijevate proteine i masti u kojima se nakupljaju toksini i štetni metabolički proizvodi. Tijelo se čisti, a nuspojava ovog mehanizma je „strelica“ mase koja se oštro spušta. Dodatni bonus je opšte poboljšanje kože, kose i noktiju. Cijeli tretman se sastoji od dvije faze: čišćenja, brzog izliječenja, tokom kojih organizmu pružamo 800 kcal dnevno – i druge faze, tokom koje napuštamo post koristeći uravnoteženi meni i postepeno povećavajući kalorični sadržaj obroka (do 1500 kcal).

Zašto treba koristiti ovu dijetu samo na jesen?

Ljekoviti post dr Dabrovske zasnovan je na povrću koje je najčešće dostupno u ovo doba godine. Recepti uključuju šargarepu, repu, celer, peršun, luk, kao i tikvice, bundeve koje u jesen ima u izobilju. Na tanjiru treba da bude i žitarica i voća sa niskim sadržajem šećera (jabuke, bobice, limun, grejpfrut).

Dijeta dr Dabrovske u velikoj mjeri se zasniva i na kiselom kupusu, za koji sezona tek počinje.

Izvor: Ženski magazin

Danas objavljeno

Piletina sa povrćem iz rerne

Zeljka

Crni luk i još 4 prirodna sastojka mogu da vam otpuše nos, imate ih u kući

Zeljka

Buster doza dala rezultate, štiti od omikrona

Zeljka

Ostavite komentar