14. Novembra 2022.

Najbogatiji japanac nastavlja sa razvojem ARM-a, od važnosti za čitavo čovečanstvo

Big Portal

ARM je prvobitno bila britanska kompanija, ali ju je 2016. godine kupila Softbank, podružnica najbogatijeg japanskog čoveka Masajoši Sana, za 32 milijarde dolara. Pre dve godine je planirao da ga proda, pošto je kompanija Nvidia bila prilično zainteresovana za akviziciju ARM-a i to za sumu od 40 milijardi dolara. Nažalost, čitav proces je potpao pod lupu javnosti i mnogih zakonodavnih prepreka zbog čega je  obustavljen početkom ove godine, a NVIDIA je bila prisiljena da odustane od kupovine, između ostalog i zbog raznoraznih pritiska od strane onih koji imaju veći interes i moć u ovom poslu.

Šta je sledeće za ARM? Mnoge kompanije u industriji poluprovodnika su veoma zabrinute zbog ovog pitanja. Kako izveštava FastTechnology, na nedavnoj konferenciji SoftBank-a o zaradi u drugom kvartalu, Masajoši San je govorio o svom stavu povodom ovog pitanja.

Rekao je da se zaljubio u ARM pre nego što ga je kupio i da će se fokusirati na to kako da razvije ARM u narednih nekoliko godina. Fokusiraće se na sledeći korak, a to je eksplozivni rast ARM-a , što je ne samo najbolji izbor za akcionare SoftBank-a, već i korak važan za čitav ljudski rod.

ARM_procesor_proizvodnja.jpg

Foto: BBC

Međutim, Masajoši San nije pomenuo kako će on i Softbank razviti ARM, pogotovo jer se još uvek vodi proces obostrane tužbe između ARM-a i Qualcomm-a. Rezultat ove parnice može promeniti stav čitave industrije poluprovodnika prema ARM-u. Uostalom, ARM se nada da će u potpunosti promeniti trenutnu situaciju i metod IP autorizacije, što nikako ne ide ruku pod ruku sa interesima najvećih imena na polju razvoja i proizvodnje varijanti procesora koji koriste ARM rešenja.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare