16. Marta 2021.

Najavljene nove mjere, moguće zatvaranje HNK

Big Portal

Da je stanje zabrinjavajuće govori podatak da je tokom prošlog vikenda u mostarskoj kovid bolnici od posljedica zaraze virusom korona umrlo 12 osoba i da je trenutno 76 osoba na bolničkom liječenju, pa su kapaciteti gotovo popunjeni, javio je portal “Kliks”.

Herceg podsjeća da je zatvaranje u prvom talasu pojave virusa korona u HNK, koji je tada bio najpogođeniji u Federaciji BiH, bilo efikasno i da su bili dobri rezultati.

  • Bili smo izloženi kritici za vrijeme prvog lokdauna, jer samo išli sa rigoroznim mjerama – podsjeća Herceg.

Problem je, kako navodi, što su mnogi nakon liberalizacije mjera prestali da poštuju one koje su ostale na snazi i tražila se dodatna liberalizacija.

  • Ovaj kanton je od dijela skupštinskih odbornika i od dijela javnosti i privrede bio pritiskan da ukine policijski čas. Mi smo ga zadržali i mislim da je to doprinijelo stanju epidemije kakvo smo imali donedavno – tvrdi premijer Vlade HNK.

Herceg naglašava da novo stanje zahtijeva nove mjere, navodeći da će Krizni štab razmotriti trenutnu epidemiološku situaciju, te donijeti nove mjere ako broj zaraženih nastavi da raste.

On je rekao da u cijeloj situaciji nisu problem mjere, nego njihovog nepoštovanje.

  • Taj problem je evidentno uzeo maha u zadnje vrijeme jer zbog liberalnog načina života u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze gosti čak iz susjedne Hrvatske, zbog čega im nije teško uraditi test za povratak u svoju zemlju – objasnio je Herceg.

Policija u HNK ne kažnjava osobe koje se ne pridržavaju epidemioloških mjera, nego one ugostitelje koji ne poštuju radno vrijeme i policijski čas koji je na snazi od 23.00 do 5.00 časova ujutro.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa i da se zaposle kovid redari koji će kontrolisati sprovođenje epidemioloških mjera u HNK, jer se evidentno ne poštuju i narušavaju epidemiološku sliku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare