Najavljena električna Kia EV6 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Najavljena električna Kia EV6

Kia je sa nekoliko zatamnjenih teaser slika najavila skoru premijeru svog novog električnog modela.

U pitanju je električni crossover nazvan EV6, u skladu sa novom jednostavnom strategijom nomenklature brenda. Tačnije, svaka električna Kia usvojiće EV prefiks i broj koji odgovara njenoj veličini.

Sem što započinje novi model imenovanja, EV6 će koristiti i novi logotip kompanije, otkriven početkom godine kao deo strategije transformacije u sklopu Plana S. Korejska marka najavljuje da će svoj fokus preusmeriti na električna vozila, od čega će ih sedam lansirati do 2027. godine.

EV6 će biti prvi Kia model koji će koristiti novu E-GMP platformu, koja je takođe baza za nedavno predstavljeni elekrični crossover Ioniq 5. Opremljena funkcionalnošću punjenja od 800V i laganim baterijama, ova modularna arhitektura nudi maksimalni domet veći od 310 milja (500 km).

Karim Habib, šef Kia Global Design Centra, kaže: „EV6 je oličenje svrhe našeg brenda, „pokreta koji inspiriše“, kao i naše nove filozofije dizajna.

„Dizajniran je da inspiriše svako putovanje nudeći instinktivno i prirodno iskustvo koje poboljšava svakodnevni život naših kupaca i pruža iskustvo vlasništva koje je jednostavno, intuitivno i integrisano.

Premijera Kije EV6 u Evropi se očekuje tokom aprila pa više informacija tek sledi.

Ivan Mitić-Autoblog.rs

Danas objavljeno

Da li je ovo najuspjelija posveta Spačeku?

Vanja A

Kraj jedne ere

Vanja A

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Ostavite komentar