Najavljen novi Nintendo Switch OLED, dolazi 8. oktobra - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Najavljen novi Nintendo Switch OLED, dolazi 8. oktobra

Posle meseci glasina i izveštaja, Nintendo je potvrdio novi model Nintendo Switch OLED, koji ima 7-inčni ekran i šire podesivo postolje. Koštaće 350 dolara.

U saopštenju se napominje da uključuje 64 GB interne memorije, poboljšani zvuk i ugrađen žičani LAN port. Pored HD podrške na docku, ne pominje se poboljšanje performansi ili podršku za 4K, a Nintendove tehničke specifikacije potvrđuju da dostiže maksimum od 1080p u TV režimu. Doći će u belo-crnom finišu sa belim dokom. Svi prethodni Joy-Con kontroleri biće kompatibilni sa novom jedinicom.

Pre najave, izveštaji su široko sugerisali da će uređaj imati 7-inčni OLED ekran i brži grafički element kompanije Nvidia, sposoban za izlaz na 4K. Switch Lite od 200 dolara takođe će ostati u opticaju kao niži model. Kompletne tehničke specifikacije možete pogledati u nastavku.

Nintendo nastoji da izvrši reviziju hardvera za svoj najpopularniji hardver, posebno ručne sisteme poput porodica Game Boy, DS i 3DS. Switch je nešto između konzole i ručnog računara i već je uveo jednu reviziju hardvera sa Switch Lite-om. Nintendo je ranije tvrdio da ove godine neće najaviti reviziju hardvera Switch. I naravno, ova najava dolazi u kontekstu stalne nestašice poluprovodnika koja utiče na puno visokotehnoloških industrija, uključujući proizvodnju igraćih konzola. Predsednik Nintenda kaže da kompanija nije izuzetak i da je nestašica uticala na snabdevanje Switch-a. To znači da bi preuređeni prekidač OLED mogao biti teško naći.

Čak i bez revizije hardvera, trenutni Switch modeli se prodaju vrlo dobro. Sistem je prodao skoro 80 ​​miliona jedinica u oba dostupna modela, što znači da je sada pobedio takođe popularni Nintendo 3DS. A ni njegov softver nije da se ne traži, jer je popularna nezavisna igra Animal Crossing: New Horizons prodala ukupno preko 30 miliona jedinica.

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar