Najavljen novi Mercedes EQ concept - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Najavljen novi Mercedes EQ concept

Uz brojne novitete (serijski EQV, hibridni A250e i B250e, novi GLE Coupe, Mercedes-AMG GLB 35…), Mercedes će sljedeće nedelje na sajmu automobila u Frankfurtu prikazati i novo koncept vozilo, ali detalji o njemu trenutno nisu poznati.

Poznato je jedino da će se raditi o potpuno električnom konceptu koji će biti deo njihovog EQ podbrenda električnih vozila.

Pojedini mediji špekulišu da bi to mogla da bude najava za luksuzni EQS koji se na tržištu očekuje tokom 2022. godine. Kao potvrda tome služe i maskirani test primerci ovog modela su već neko vreme na putevima.

Kako bilo, EQS će biti napravljen na potpuno novoj, modularnoj EV platformi koja se trenutno razvija u Štutgartu. U konstrukciji će biti upotrebljeni čelik, aluminijum i ugljenična vlakna, a sem EQS-a ovu platformu će koristiti i drugi električni modeli sa znakom trokrake zvezde.

EQS će se proizvoditi zajedno sa sledećom generacijom regularne S klase, i to u novoj Mercedesovoj fabrici u Štutgartu (“Factory 56”).

Za sada je poznato da će EQS imati dva elektromotora (kombinovana snaga iznosi više od 400KS), kao i pogon na sva četiri točka,

Mercedes je već zaštitio oznake EQS 350 do EQS 600, što znači da će se u gami ove buduće električne limuzine nalaziti više različitih verzija.

Mercedes je inače jedna od brojnih kompanija koje su najavile električnu ofanzivu pa će tako do 2022. godine lansirati 10 potpuno električnih vozila.

Sve u svemu, u Mercedesu kažu da će zajedno sa plug-in hibridima i modelima sa 48-voltnim sistemom u svojoj ponudi imati čak 130 elektrifikovanih vozila.

Takođe, Mercedes predviđa da će do 2025. godine električni modeli činiti između 15 i 25 odsto njihove ukupne prodaje.

Izvor:  Autoblog.rs

Danas objavljeno

Parking mjesto prodato za rekordnih 1,3 miliona dolara

Zeljka

Na prodaju “Jerrari”, spoj Ferrarija 365GT i Jeepa Wagoneera

Zeljka

Klasični Mini sa elektropogonom iz Nissana Leaf

Zeljka

Ostavite komentar