Najavljen novi Hyundai i10 - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Najavljen novi Hyundai i10

Aktuelna, druga generacija Hyundaija 10 se pojavila krajem 2013. godine (tokom 2016. je doživala i manju restilizaciju), a imajući u vidu konkurenciju vrijeme je za nasljednika ovog modela.

Aktuelna, druga generacija Hyundaija 10 se pojavila krajem 2013. godine (tokom 2016. je doživala i manju restilizaciju), a imajući u vidu konkurenciju vrijeme je za nasljednika ovog modela.

Kako stvari sada stoje, novi i10 će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine, mada će njegova promocija biti održana već sledećeg meseca. Novi i10 će naime biti Hyundaijeva svetska premijera na frankfurtskom sajmu automobila u septembru, a više informacija će biti objavljeno narednih nedelja.

Najnoviji teaser crtež pokazuje da je automobil dobio prednji deo po uzoru na veće modele ove južnokorejske kompanije, pri čemu se najviše ističu saćasta maska i nova svetla.

Južnokorejska kompanija navodi da će njihov novajlija nuditi novi dizajn eksterijera i enterijera, kao i nove mogućnosti povezivanja koje će ga učiniti liderom u svojoj klasi.

Takođe, možemo očekivati daleko moderniju unutrašnjost, u kojoj će se naći i unapređeni infotainment sistem.

Deo opreme će činiti i zadnja kamera, bežično punjenje za telefon, Apple CarPlay i Android Auto, kao i brojni bezbednosni i sistemi pomoći vozaču.

Automobil će biti i nešto veći u poređenju sa sadašnjom generacijom, a zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju putnicima će biti ponuđeno više mesta u unutrašnjosti.

U gami motora će po svemu sudeći biti atmosferski 1,0 litarski trocilindraš i 1,2 litarski četvorocilindraš (sa više snage i manjom potrošnjom nego ranije), u paru sa manuelnim ili automatskim menjačima. Takođe, kupcima bi mogao da bude ponuđen i 1,0 litarski turbo benzinac, ali više detalja tek sledi.

Izvor:AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar