3. Augusta 2019.

Najavljen Maruti Suzuki XL6

Big Portal

Indijski Maruti Suzuki je i zvanično potvrdio da će 21. avgusta predstaviti novi MPV model nazvan XL6.

U kompaniji najavljuju da će XL6 ponuditi miks sportskog dizajna i premium enterijera, što će mu omogućiti da stvori novu nišu u MPV segmentu.

Ipak, XL6 nije u potpunosti novi model, budući da se ovde radi o derivatu Maruti Ertige, već poznatom MPV modelu sa 6 sedišta.

To znači da će i XL6 imati tri reda sedišta, ali će se u odnosu na Ertigu razlikovati po bogatijom opremi, kvalitetnijim materijalima i agresivnoijem izgledu eksterijera.

XL6 će naime dobiti drugačiji prednji branik sa dodatnom zaštitom, veću prednju masku, doterana prednja svetla, ravniju haubu, zaštitu rubova blatobrana, upadljivije pragove, krovne nosače u srebrnoj boji, redizajnirani zadnji branik, kao i komplet novih točkova.

Takođe, neki izvori pominju i da će XL6 imati i nešto viši klirens u odnosu na običnu Ertigu.

U ponudi će biti paketi opreme Zeta i Alpha, pri čemu će bogatiji Alpha paket između ostalog podrazumevati i SmartPlay Studio infotainment sistem, individualna kapetanska sedišta u drugom redu, full LED prednja svetla, zadnju kameru, tempomat, dvobojni eksterijer i crne alu točkove.

Za XL6 je predviđen samo 1,5 litarski benzinski motor sa 105KS i 138 Nm, u paru sa 5-stepenim manuelnim ili 4-stepenim automatskim menjačem.

Izvor: AutoBlog

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare