Najavljen Land Rover Defender 130 sa tri reda sjedišta - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Najavljen Land Rover Defender 130 sa tri reda sjedišta

Land Rover je potvrdio da će nova generacija Defendera dobiti još jednu verziju.

Tačnije, u narednih 18 meseci na tržište stiže Defender 130 sa tri reda sedišta, a kako se očekuje glavna tržišta za ovu verziju biće SAD, Kina i Bliski istok.

Neke informacije kažu da će Defender 130 imati međuosovinsko rastojanje od 3022 mm (kao i sadašnji Defender 110), ali da će njegova dužina porasti za 342 mm, na 5100 mm.

Sem toga, u Land Roveru razmatraju i pick-up izdanje novog Defendera. Ako se zaista pojavi, Defender pick-up bi trebalo da bude ponuđen kupcima za nekoliko godina, a biće napravljen na bazi novog Defendera 110. U ponudi će po svemu sudeći biti single cab i douible cab verzije, dok će se u gami motora naći benzinci i dizelaši poznati iz standardnog Defendera. Defender pick-up bi trebalo da se nudi u širokoj gami, od veoma spartanskih varijanti pa sve do luksuzne verzije.

Glavna tržišta za Defender pick-up bi trebalo da budu Evropa i Severna Amerika, naravno ako se ovakav model zaista i pojavi.

Na kraju treba podsetiti i na plan kompanije Jaguar Land Rover koji podrazumeva i šest električnih modela iz Range Rover, Discovery i Defender porodice.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

Srećan rođendan, Volvo!

Zeljka

Pola vijeka Mercedesove ikone R107 SL

Zeljka

Novi električni Ora po uzoru na Volkswagen Bubu

Vanja A

Ostavite komentar